You are currently viewing Cedevita Olimpija razkrila cilje in napovedala še zadnjo okrepitev

Cedevita Olimpija razkrila cilje in napovedala še zadnjo okrepitev

Sredi prejšnjega meseca je pri združenem košarkarskem klubu Cedevita Olimpija novo zaposlitev dobil tudi Davor Užbinec, ki je iz rok Romana Lisca prevzel mesto direktorja, zdaj pa se je za spletno stran kluba razgovoril o opravljenem delu in ob tem razkril še nekatere načrte za prihodnost.

Hrvaški poslovnež in donedavni direktor zagrebškega košarkarskega kluba Cedevita se je tudi v Ljubljani znašel v vlogi, ki prinaša veliko izzivov, glavni pa je zagotovo povezovanje dveh profesionalnih kolektivov iz dveh različnih držav.

»Ko pogledam, koliko smo napravili do sedaj in kaj vse počnemo, vse poteka dobro, morda celo bolje, kot smo pričakovali. Nismo se bali izziva združenja dveh klubov, bolj je vladala bojazen, kako bodo to doživeli ljudje v ljubljanski pisarni. Torej, kdo vse bo prišel iz Zagreba, in kako bodo oni sprejeli združenje in novo filozofijo kluba. Vendar rečem lahko, da so prvi vtisi, kritike in komentarji zaenkrat zelo pozitivni. Podpirajo nas vsi, s katerimi smo do sedaj opravili pogovore in s katerimi trenutno sodelujemo. Vsi so do nas odprti in želijo, da celoten projekt uspe,« z zadovoljstvom uvodoma pove Davor in nadaljuje:

»Seveda obstajajo skeptiki in kritiki projekta ter tisti, ki želijo najprej videti sadove našega dela, nato pa komentirati in soditi. Zdaj, ko seznam igralcev počasi dobiva svojo končno podobo, hkrati pa je počasi vidna tudi resnost našega pristopa in dela, je teh negativnih misli vse manj, na površje pa prihajajo pozitivne želje in podpora vsem nam, ki se trudimo, da bo ta klub organiziran na ravni evroligaških klubov. To je naš cilj, prav tako pa je naš cilj, da imamo čim boljše športne rezultate. Organizacija kluba na najvišji evropski ravni, ki jo pričakujemo in proti kateri težimo, pa s seboj prinaša veliko izzivov. Na nek način je lažje pisati na list papirja in poskrbeti za organizacijo tekme, kot pa dosegati točke proti zahtevnim tekmecem.«

Cedevita Olimpija bo v svoji premierni sezoni tekmovala v drugem delu slovenskega državnega in pokalnega prvenstva, regionalni ligi ABA in evropskem pokalu EuroCup, njeni ambiciozni ekipi pa po besedah direktorja kluba manjka samo še ena okrepitev.

»Naš seznam igralcev je že zdaj praktično zaključen, kar se nam v Cedeviti pred tem ni zgodilo še nikoli. Dva tedna pred prvim treningom in srečanjem ekipe želimo pripeljati le še enega igralca, pa še to imamo dogovor praktično že sklenjen. Na žalost je bilo številne pogodbe potrebno tudi prekiniti, saj so bile ambicije in zmogljivosti na nekoliko nižji ravni, kot to velja zdaj pri Cedeviti Olimpiji. Vse to predstavlja strošek in enako velja za trenerje ter člane strokovnega štaba. Začenjamo od začetka in ustvariti moramo predpogoje za večji proračun. S Sanijem Bečirovićem delujeva kot prava ekipa, boriva se in pogajava, rezultat vsega skupaj pa je zelo tekmovalna in konkurenčna ekipa, ki bo morala sprejeti vse izzive, ki nas čakajo v tej prvi sezoni.

V njej je naš glavni cilj biti konkurenčen v ligi ABA in se boriti za mesta, ki vodijo v končnico. Želimo biti ekipa, ki se bo borila za vrh lestvice, ob tem pa je potrebno dodati, da liga ABA še nikoli ni bila tako močna, kot je zdaj. Obstaja veliko klubov, ki so v tem poletju v sestavo ekip vložili rekordne vsote denarja. To ni naš alibi, toda resnično bomo morali na vsaki tekmi dati vse od sebe, če želimo doseči rezultate, ki jih pričakujejo naši navijači. Tudi ekipe, ki bodo nastopale v EuroCupu bodo v novi sezoni močne, in ponosen sem, da bodo imeli ljubitelji košarke v Stožicah priložnost spremljati številne košarkarske poslastice. Želja je, da se v tem tekmovanju prebijemo med najboljših šestnajst ekip, tam pa nato biti v boju za četrtfinale, ki bi prineslo odločilne tekme proti vrhunskim evropskim nasprotnikom v, upam, polnih Stožicah. V Ljubljano želimo vsekakor vrniti tudi naslov državnega prvaka, ki bi zagotovo povrnil zaupanje navijačev v to, kar počnemo.

Cedevita Olimpija je dolgoročen projekt, pri katerem ne obstaja rok trajanja. Moja velika želja je, da postane največji športni klub v Sloveniji. Tako jaz, kot tudi ekipa, ki dela z menoj, se zavedamo, koliko izzivov je pred nami. Naša naloga je predvsem obujanje strasti do košarke v Ljubljani in Sloveniji, vemo pa, da se ta strast skriva v navijačih. Namerno tu omenjam Slovenijo, saj vem, da so, ko je bila Olimpija v vrhu evropske košarke, na tekme prihajali ljudje ne le iz Ljubljane, temveč iz celotne Slovenije. Pričakovanja vseh okoli nas so izjemno velika. To je šele začetek velike zgodbe, in zagotovo moramo rasti iz dneva v dan, da bomo čez leto, dve, tri, zadovoljni s tem, kar smo dosegli,« obsežen pogovor v optimističnem duhu sklene Užbinec.

Jan Kropf

foto: KK Cedevita Olimpija

Sorodni prispevki:

Igro Olimpije bo organiziral Američan
V Ljubljani še tretji član zlate slovenske reprezentance
V zmajevo gnezdo priletel tudi svetovni podprvak
Pred vrati Olimpije vse večja gneča

Dodaj odgovor