You are currently viewing V ligi NBA kmalu novi Slovenec!

V ligi NBA kmalu novi Slovenec!

Italijanski novinar Emiliano Carchia, sicer urednik priznanega košarkarskega portala Sportando, se je dokopal do ekskluzivne informacije, da bo Slovenija v naslednjih dneh v ligi NBA dobila novega predstavnika!

Poleg Gorana Dragića in Luke Dončića naj bi v prihajajoči sezoni najmočnejše košarkarske lige na svetu tekmoval tudi Vlatko Čančar, ki je bojda tik pred podpisom pogodbe z Denver Nuggetsi!

Severnoameriški klub iz Kolorada je 22-letnega krilnega igralca na predlanskem naboru lige NBA izbral kot 49. po vrsti, Koprčan pa se mu je za izkazano zaupanje zahvalil z izvrstnimi igrami v poletni ligi, v kateri se je dokazoval tudi letos.

V njej je nastopil na vseh 4 tekmah Denverja, v povprečno 30 minutah na srečanje pa beležil 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 pridobljene žoge. V Las Vegasu je najboljšo predstavo prikazal proti Orlandu, proti kateremu je za zmago s 84:79 prispeval 12 točk, 5 skokov in 2 podaji.

Čančar je od marca 2018 dalje igral v Španiji pri Burgosu, minulo sezono španske prve lige pa končal s povprečjem 23 minut, 10 točk, 3,7 skoka in 1,1 podaje.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor