You are currently viewing Znani vsi četrtfinalni pari

Znani vsi četrtfinalni pari

V ligi Nova KBM so bile sinoči odigrane še zadnje tekme rednega dela tekmovanja, po katerih so postali znani vsi štirje četrtfinalni pari moškega državnega prvenstva.

Lov na naslov državnega prvaka bodo nadaljevali Sixt Primorska, ki je z zmago nad Krko (81:68) ligo za prvaka končala brez poraza, branilci naslova iz vrst Petrola Olimpije in Hopsi, ki so s slavjem nad Rogaško (70:75) in Helios Sunsi (83:61) potrdili osvojitev drugega oziroma tretjega najboljšega izhodišča, prej omenjeni Novomeščani, Slatinčani in Domžalčani ter najuspešnejši ekipi lige za obstanek, Šenčur Gorenjska gradbena družba in Zlatorog, ki si je zadnjo vstopnico za končnico zagotovil prav včeraj, ko je v Laškem s kar 96:59 premagal lokalnega tekmeca iz Šentjurja.

V drugo slovensko košarkarko ligo bo nazadovala zadnjeuvrščena Ilirija, ki je sinoči z 81:94 morala priznati premoč še Šenčurjanom in tako sezono sklenila z izkupičkom 4 zmag in 29 porazov.

STATISTIKE TEKEM MED:

PRIMORSKO IN KRKO
ROGAŠKO IN OLIMPIJO
HOPSI IN HELIOSOM
ŠENČURJEM IN ILIRIJO
ZLATOROGOM IN ŠENTJURJEM

V četrtfinalu, ki se igra na dve dobljeni tekmi, se bodo med seboj pomerili Sixt Primorska in Zlatorog, Petrol Olimpija in Šenčur Gorenjska gradbena družba, Hopsi in Helios Sunsi ter Krka in Rogaška.

Prve četrtfinalne tekme bodo na sporedu v torek, 30. aprila, povratne se bodo odigrale 3. in 4. maja, morebitne tretje tekme pa se bodo zvrstile v torek, 7. maja.

Jan Kropf

foto: KK Zlatorog

Dodaj odgovor