You are currently viewing Zasavci presenetili še Gorenjce

Zasavci presenetili še Gorenjce

Ekipa Hrastnika je v drugi slovenski košarkarski ligi po Portorožu ugnala še Triglav in skupaj z branilcem naslova Podčetrtkom vstopila v zmagoviti niz.

Varovanci Blaža Berganta so Kranjčane v Hrastniku premagali s 84:75, izbranci Davorja Brečka pa so drugo zaporedno zmago slavili v Ilirski Bistrici, kjer so tamkajšnjo Plamo-pur porazili s 105:76.

Zasavci so si odločilno prednost ustvarili v zadnji četrtini, v kateri so s pomočjo 24 točk dua Klemen PožinMatic Babič dosegli kar 33 točk in zaostanek 5 točk (51:55) spremenili v končno zmago z 9 točkami razlike, Štajerci pa so temelje za uspeh postavili že v prvem polčasu, v kateri so na krilih 36 točk tria Dejan MilašinovićAnže CerkovnikJure Štruc dali kar 59, prejeli pa le 36 točk in na glavni odmor odšli z naskokom 23 točk.

STATISTIKA TEKME MED HRASTNIKOM IN TRIGLAVOM

Na strani Hrastnika, ki je za tri točke metal z 48-odstotno uspešnostjo (13/27), je bil z 21 točkami, 11 podajami, 9 izsiljenimi osebnimi napakami, 4 pridobljenimi žogami in 3 skoki najbolj učinkovit Klemen Požin, na strani Podčetrtka, ki je z razdalje metal s 56-odstotno natančnostjo (14/25), pa je bil s 16 točkami, 7 podajami, 4 skoki, 2 pridobljenima žogama in 1 blokado najkoristnejši igralec Gašper Sevšek.

STATISTIKA TEKME MED PLAMO-PUR IN PODČETRTKOM

Pri poražencih sta se najbolj odrezala Anže Zdolšek (20 točk, 7 izsiljenih osebnih napak, 3 podaje in pridobljene žoge ter 1 skok) in Siniša Miličević (18 točk, 3 podaje in izsiljene osebne napake, 2 pridobljeni žogi in 1 skok).

Ostale tekme 2. kola 2. SKL bodo na sporedu v soboto (LTH Castings – Mesarija Prunk Sežana, Portorož – Žoltasti Troti, Celje – Brinox Medvode) in ponedeljek (Parklji – Grosuplje).

Jan Kropf

foto: KK Hrastnik

Sorodni prispevki: Povratniki do prvega skalpa že na prvi tekmi

Dodaj odgovor