You are currently viewing Polzelani prvič poraženi

Polzelani prvič poraženi

Hopsi so sinoči nastopili na svoji tretji tekmi mednarodnega pokala Alpe Adria in utrpeli prvi poraz. Dve točki so jim odnesli Čehi iz vrst Prage, ki so jih na domačem parketu ugnali s 76:68 in se jim tako maščevali za poraz na Polzeli.

Semafor je kot prvi prižgal Tjaž Rotar, po njegovem uspešnem metu z razdalje pa so pobudo prevzeli gostitelji, med 2. in 6. minuto naredili neverjeten delni izid 19:2 za 22:7, potem pa so zobe pokazali tudi gostje in zahvaljujoč 10 zaporednim točkam v drugo četrtino odšli z le 3 točkami zaostanka (24:21).

Pražani in Polzelani so izenačen boj bili tudi v drugi periodi igre, a rahla prednost je bila kljub temu vseskozi na strani domačinov, ki so na glavni odmor odkorakali s 4 točkami naskoka (39:35).

Ekipa Prage je tempo igre narekovala tudi po vrnitvi na igrišče in varovancem Boštjana Kuharja ni več dopustila, da bi slednji znova prešli v vodstvo.

Slovenci so v drugem polčasu lahko le izenačili izid na 43:43, po slabem uvodu v četrto četrtino (14:2 za 71:58) pa nasprotniku preprosto morali čestitati za povsem zasluženo zmago.

STATISTIKA TEKME MED PRAGO IN HOPSI

Hopsom, pri katerih sta si naziv najkoristnejšega igralca razdelila Nik Dragan (9 skokov, 8 točk, 2 blokadi in 1 podaja) in Simo Atanacković (9 točk, 7 skokov, 2 ukr. žogi ter 1 blokada in podaja), je največ težav povzročal ameriški branilec Rashad Whack, ki je bil po 29 doseženih točkah, 4 podajah in skokih, 3 pridobljenih žogah in 1 blokadi imenovan za najbolj učinkovitega igralca tekme.

Polzelani bodo naslednjo tekmo v pokalu Alpe Adria odigrali šele 13. novembra, preostali slovenski predstavnik, Šenčur Gorenjska gradbena družba, pa bo prvo zmago znova lovil še danes kasneje.

Jan Kropf

foto: USK Praga

Sorodni prispevki: Hopsi v mednarodnem pokalu še naprej neporaženi

Dodaj odgovor