You are currently viewing ZDA imajo po zmagi nad Španijo samo še 13 igralcev

ZDA imajo po zmagi nad Španijo samo še 13 igralcev

Sinoči sta se v kalifornijskem mestu Anaheim na pripravljalni tekmi pomerili reprezentanci Združenih držav Amerike in Španije. Zmago z 90:81 so slavili gostitelji, ki imajo po njej že skoraj znano končno dvanajsterico za ubranitev naslova svetovnega prvaka.

Selektor Gregg Popovich je namreč po koncu prvega mednarodnega dvoboja ZDA v letošnjem pripravljalnem obdobju ostal še brez 21-letnega organizatorja igre Sacramento Kingsov De’Aarona Foxa, ki je sklenil, da bo svoj preostali prosti čas raje namenil pripravi na naslednjo sezono lige NBA.

Ekipo svetovnih prvakov tako sedaj sestavljajo Harrison Barnes (Kings), Jaylen Brown (Celtics), Joe Harris (Nets; dodan naknadno), Kyle Kuzma (Lakers), Brook Lopez (Bucks), Khris Middleton (Bucks), Donovan Mitchell (Jazz), Mason Plumlee (Nuggets), Marcus Smart (Celtics), Jayson Tatum (Celtics), Myles Turner (Pacers), Kemba Walker (Celtics) in Derrick White (Spurs; dodan naknadno), ki jih na prihajajoče svetovno prvenstvo na Kitajskem pripravlja tudi pomočnik trenerja in prvi strateg Golden State Warriorsov Steve Kerr.

Za zmago proti Španiji, pri kateri so bili za igro najbolj razpoloženi Marc Gasol (19 točk, 4 skoki in 2 blokadi), Ricky Rubio (16 točk, 7 podaj in 5 ukr. žog) in Sergio Llull (11 točk, 6 podaj in 2 ukr. žogi), so največ točk prispevali Mitchell (13), Middleton (12), Walker (11) in Tatum (11).

STATISTIKA TEKME MED ZDA IN ŠPANIJO

Američani bodo priprave nadaljevali in končali v Avstraliji, kjer se bodo 22. in 24. avgusta v Melbournu najprej srečali s tamkajšnjo izbrano vrsto, potem pa obiskali tudi Sydney in se tam 26. avgusta zoperstavili še Kanadi.

Jan Kropf

foto: Twitter.com

Sorodni prispevki: Američani na svetovno prvenstvo s C ekipo

Dodaj odgovor