You are currently viewing Američani na svetovno prvenstvo s C ekipo

Američani na svetovno prvenstvo s C ekipo

Moška reprezentanca Združenih držav Amerike, ki bo konec avgusta in v začetku septembra na Kitajskem branila drugi zaporedni naslov svetovnega prvaka, se je pred pripravami na veliko tekmovanje znašla v izjemno kočljivem in nezavidljivem položaju.

Razlog za njene težave so številne oziroma že kar preštevilne odpovedi največjih zvezdnikov lige NBA, ki so bili v preteklosti do izbrane vrste precej patriotski, letos pa so vsi po vrsti odpovedali sodelovanje.

Ameriškemu selektorju Greggu Popovichu sta se za vabilo najprej zahvalila Anthony Davis in James Harden, ki so jima nato sledili še Eric Gordon, C. J. McCollum, Bradley Beal, Tobias Harris, Damian Lillard, Kevin Love in Paul Millsap. Vmes se je 5-kratni NBA prvak obrnil tudi na DeMara DeRozana, njegovega varovanca pri San Antonio Spursih, a ga je tudi ta pustil na cedilu.

Svoje obljube tako niso prelomili le Harrison Barnes, Andre Drummond, Kyle Kuzma, Brook Lopez, Kyle Lowry, Khris Middleton, Donovan Mitchell, Jayson Tatum, Myles Turner, P. J. Tucker in Kemba Walker, ki jim je ameriška košarkarska zveza sedaj naknadno dodala še Jaylena Browna, Montrezla Harrella, Masona Plumleeja, Juliusa Randla, Marcusa Smarta in Thaddeusa Younga.

LeBron James, Kawhi Leonard, Stephen Curry, Klay Thompson, Kevin Durant, Russell Westbrook, Draymond Green, DeMarcus Cousins, Blake Griffin, Paul George in Kyrie Irving so sodelovanje iz različnih razlogov zavrnili že pred objavo širšega seznama igralcev.

Američani bodo s svojo C ekipo priprave na svetovno prvenstvo začeli 5. avgusta na že tradiconalnem trening kampu v Las Vegasu, kakšna je njena resnična moč pa bodo pokazale že prve pripravljalne tekme.

Jan Kropf

foto: FIBA

Dodaj odgovor