You are currently viewing Mladinke za seboj pustile 12 ekip

Mladinke za seboj pustile 12 ekip

Slovenska ženska reprezentanca do 18 let je danes končala nastope na evropskem prvenstvu divizije B. V makedonski prestolnici Skopju je vknjižila 5 zmag in 3 poraze, s tem izkupičkom pa zasedla končno 11. mesto.

Slovenija je v Severni Makedoniji premagala Kosovo (12:97), Norveško (70:31), Estonijo (51:74), Islandijo (72:45) in danes še Švico (53:51), izgubila pa proti kasnejši prvakinji Finski (53:56), petouvrščeni Danski (59:54) in desetouvrščeni Slovaški (56:64).

Slovenkam so višjo uvrstitev preprečile Finke in Danke. Proti prvim so varovanke trenerja Ernesta Novaka klonile predvsem zaradi poškodbe Lee Debeljak in kar 23 izgubljenih žog, proti drugim pa zaradi padca v igri v zadnjih 3 minutah in kar 26 zapravljenih žog.

Na evropskem prvenstvu je bila naša najkoristnejša igralka kapetanka in branilka Ajda Burgar, ki je v povprečno 27 minutah na tekmo beležila 11,3 točke, 6,3 skoka, 3 podaje in 2,9 pridobljene žoge.

Burgarjeva je bila tudi naša prva skakalka in podajalka, medtem ko je bila naša najboljša strelka branilka Lea Debeljak, ki je v povprečno 22 minutah dosegala 13 točk, 4,8 skoka, 2 pridobljeni žogi in 1,5 podaje.

Na evropskem prvenstvu je nase opozorila tudi branilka Elma Dautović, ki je bila s povprečjem 21 minut, 11 točk, 6,3 skoka in 1,1 podaje druga najbolj učinkovita igralka Slovenije.

»Lepo je, da smo za konec dosegli zmago, ne glede na igro, ki smo jo prikazali. Prvenstvo smo končali s petimi zmagami in tremi porazi, kar ni slabo, vseeno pa je malo grenkega priokusa, da bi z nekaj več sreče in izkušenj lahko naredili več. Za konec bi se rad zahvalil dekletom za vse, kar so naredile in pokazale skozi celotne priprave in prvenstvo, ter svojemu štabu za profesionalen odnos in pomoč,« je slovenske nastope na evropskem prvenstvu divizije B povzel selektor Ernest Novak.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki:

Slovenija ostaja v diviziji B
Mladinke prvenstvo začele s tremi zmagami!

Dodaj odgovor