You are currently viewing Elektra počasi vstaja iz pepela

Elektra počasi vstaja iz pepela

Pisalo se je leto 2012, ko se je košarkarski klub Elektra v najmočnejšem državnem in tudi pokalnem prvenstvu zavihtel med najuspešnejšo slovensko osmerico. Odtlej se je njegova krivulja začela obračati navzdol, dno pa je klub dosegel leta 2017, ko je tik pred vstopom v 70. obletnico delovanja člansko ekipo zaradi finančne sanacije umaknil iz prav vseh tekmovanj pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Dve leti kasneje se v tem pogledu ni spremenilo nič, a da bi videli realno stanje, moramo stopiti korak naprej. Šele tedaj lahko opazimo luč na koncu tunela, ki jo pri življenju ohranja Aleš Ferenc. Novi predsednik kluba, ki je na tem mestu zamenjal Stanka Breznika, je naporni službi predan z dušo in telesom, rezultat njegovega dobrega dela pa se kaže tudi pri poteku prisilne poravnave, v kateri bo kmalu izplačan tretji od skupno petih obrokov obveznosti do upnikov.

Svetlejšo prihodnost klubu prinašajo tudi uspehi njegovih mlajših selekcij. Najnovejša so slednje dosegle prav minuli vikend na mednarodnem turnirju v srbskem Nišu, kjer so mladi Šoštanjčani pod vodstvom trenerjev Duška Malićevića in Rajka Rituperja osvojili drugo in prav tako odlično tretje mesto.

S srebrom so se okitili Elektrini kadeti, ki jim je zlato odnesel koš gostitelja Konstantina ob zadnjem zvoku sirene (72:73), z bronom pa njeni starejši pionirji, ki so v tekmi za tretje mesto s 75:65 premagali Pirot. Turnirja se je udeležil tudi podmladek prav tako srbskih klubov Niš in Junior.

»V Nišu smo se imeli izvrstno. Svojo moč smo preverili na močnih tekmah odlično organiziranega turnirja, kjer je bilo poskrbljeno za vse. Zadovoljni smo s tem, kar smo prikazali, še posebej zato, ker se v Srbiji izredno dobro dela z mlajšimi kategorijami. Nadejam se, da bomo v prihodnosti imeli možnost in vrnili gostoljubje sijajnim ljudem iz Niša. Elektra je klub z bogato tradicijo in eden od najstarejših v Sloveniji. Iz finančnih razlogov trenutno nima članske ekipe, a bo slednja čez par let zagotovo ponovno formirana,« je za srbski medij Sportjuga povedal Aleš Ferenc.

Jan Kropf

foto: KK Elektra

Dodaj odgovor