You are currently viewing Liga NBA odprla vrata 11. Slovencu

Liga NBA odprla vrata 11. Slovencu

Kar se je prejšnji mesec šušljalo in ugibalo, se je zdaj vendarle uresničilo. Vlatko Čančar je podpisal dolgoročno pogodbo z Denver Nuggetsi in s tem postal že 11. slovenski košarkar v severnoameriški ligi NBA.

Košarkarski klub iz osrčja Kolorada je 22-letnega krilnega igralca iz Kopra na naboru leta 2017 izbral kot 49. po vrsti, potem pa ga vzel pod lupo in še bolj intenzivno spremljal njegov razvoj,.

Vlatko se je pod dodatnim pritiskom odlično znašel. Še istega leta je s slovensko reprezentanco postal evropski prvak, po dveh spodbudnih sezonah v Srbiji (Mega) in Španiji (Burgos) pa vsa pričakovanja letošnjega polfinalista zahodne konference dokončno izpolnil v poletni ligi NBA.

V njej je letos nastopil na vseh 4 tekmah Denverja, v 30 minutah na tekmo pa povprečno dosegal 8,8 točke, 4,3 skoka in 2,3 pridobljene žoge. V Las Vegasu je najboljšo predstavo prikazal proti Orlandu, proti kateremu je za zmago s 84:79 prispeval 12 točk, 5 skokov in 2 podaji.

Pred Čančarjem so v najmočnejšo košarkarsko ligo na svetu vstopili Luka Dončić, Zoran in Goran Dragić, Uroš Slokar, Beno Udrih, Aleksander Vujačić, Boštjan Nachbar, Primož Brezec, Radoslav Nesterović in Marko Milić.

Jan Kropf

foto: Denver Nuggets

Sorodni prispevki: V ligi NBA kmalu novi Slovenec!

Dodaj odgovor