You are currently viewing Slovenija ostaja v diviziji B

Slovenija ostaja v diviziji B

Po treh zaporednih zmagah je slovenska ženska mladinska reprezentanca skupinski del evropskega prvenstva divizije B zaključila z dvema grenkima porazoma, ki sta v Skopju žal povsem razblinila njene sanje o vrnitvi med evropsko elito.

lovenke so po nesrečnem porazu s še naprej neporaženimi Finkami (53:56) morale priznati premoč tudi Dankam (54:59). Slednje so po sinočnji zmagi tako zasedle 2. mesto v skupini A in si s tem priigrale nastop v četrtfinalu, naša dekleta pa sedaj čakajo tekme za razvrstitev od 9. do 16. mesta.

Izbranke trenerja Ernesta Novaka so boj z Dankami začele klavrno in prvi koš iz igre dosegle šele v 6. minuti (9:4), potem pa se jim je na parketu pridružila Lea Debeljak, ki je na sredini dvoboja s Finkami utrpela poškodbo, in jim v preostalih 3 minutah prve četrtine pomagala priti do prvega vodstva na tekmi (10:12).

Naša dekleta so v drugi četrtini nadaljevala s podjetnejšo igro in se s tekmicami enakovredno kosala vse do 15. minute (18:21), nato pa so pobudo znova prevzele severnjakinje in z neverjetnim delnim izidom 18:4 na glavni odmor odkorakale s prednostjo 11 točk (36:25).

V drugem polčasu so Slovenke bolj zagrizle v obrambi in bile bolj uspešne tudi v napadu, kar se jim je obrestovalo zlasti v 35. minuti, ko so po košu Mance Vrečer po dolgem času zopet povedle (47:48). Njihovo veselje ni trajalo dolgo, saj so Danke vodstvo prevzele še pred vstopom v zadnje tri minute igre, potem pa odločno napadle in z 8 zaporednimi točkami, 85 sekund pred koncem, odločile zmagovalko tekme (59:51).

Sloveniji, za katero sta največ točk dosegli Lea Debeljak (14) in Hana Zupanc (10), je največ težav povzročala 188 cm visoka krilna igralka Katrine Jessen, ki je obračun končala pri 18 točkah, 11 skokih, 4 podajah in 2 pridobljenih žogah.

Naša izbrana vrsta bo s tekmovanjem nadaljevala v petek ob 14.15 uri, ko se bo zoperstavila reprezentanci Islandije, ki je v skupini B zbrala 1 zmago in 3 poraze.

Evropsko prvenstvo divizije B za mladinke:

Skupina A, sreda, 10. julij:

DANSKA – SLOVENIJA 59:54 (12:12, 24:13, 11:13, 12:16)

Jessen 18, Formann 15, Okosun 10; Debeljak 14, Zupanc 10, Vrečer in Burgar 8.

STATISTIKA

Ernest Novak, selektor slovenske reprezentance:

“Dekletom ne morem nič zameriti. Borile so se do konca in dale svoj maksimum. V drugi četrtini smo naredili preveč napak v obrambi, za kar smo bili kaznovani z lahkimi koši. Prav je, da najprej pogledamo lastne napake, ne morem pa mimo sojenja, ki je bilo danes porazno. V petek nas čaka nova tekma proti Islandiji.”

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Mladinke prvenstvo začele s tremi zmagami!

Dodaj odgovor