You are currently viewing Slovenke ostajajo neporažene tudi po tretji tekmi

Slovenke ostajajo neporažene tudi po tretji tekmi

Po 27 odigranih tekmah evropskega prvenstva divizije B za košarkarice do 16 let poraza ne pozna samo še sedem reprezentanc. Med njimi je tudi izbrana vrsta Slovenije, ki se je danes s tretjo zaporedno zmago v bolgarski Sofiji še bolj utrdila na vodilnem mestu skupine A.

Slovenke so odločene, da se letos vrnejo nazaj v elitno divizijo, kar iz dvoboja v dvoboj dokazujejo tudi na parketu. Veliko tekmovanje so otvorile z zmago nad Črno goro (60:47), potem povsem pometle z Islandijo (83:46), zdaj pa deklasirale še Romunijo (67:37).

Tako kot na drugem srečanju, so si varovanke Gašperja Sluge tudi na tretjem obračunu prvo občutnejšo prednost na krilih kapetanke Mojce Jelenc in Anje Dragar zagotovile že v uvodni četrtini (26:12), nato pa so zobe pokazale tudi Romunke in do konca prvega polčasa zaostanek znižale na 11 točk (38:27).

Njihovo veselje ni trajalo dolgo, saj se je že kmalu po vrnitvi na igrišče vse znova igralo po notah Slovenk, ki so v tretji četrtini povsem eksplodirale, tudi s pomočjo štirih trojk Hane Ivanuše in Blaže Čeh dale kar 23, prejele pa le 4 točke in že pred vstopom v zadnjo četrtino odločile tekmo v svojo korist (61:31).

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO IN ROMUNIJO

Na tretji tekmi Slovenije so se med strelke vpisale prav vse igralke, ki so v igri preživele 5 ali več minut, dvomestno število točk pa so dosegle Hana Ivanuša (10), Blaža Čeh (11) in Mojca Jelenc (14), ki je bila z dodatnimi 8 skoki, kar 4 blokadami in podajami ter 3 pridobljenimi žogami prvič okronana tudi za najkoristnejšo igralko srečanja.

»Dogovor je bil, da z visokim ritmom igre utrudimo nosilke Romunije in to nam je dobro uspelo. V tretji četrtini smo dokončno rešili dvome o zmagovalcu in nato tekmo mirno pripeljali do konca. Čestitke celotni ekipi za visoko zmago,« je tekmo povzel selektor Gašper Sluga.

Do konca prvega dela prvenstva se bo naša reprezentanca pomerila še z moštvoma Bosne in Hercegovine ter Srbije. S prvo se bo udarila v ponedeljek ob 17.15, z drugo pa v torek ob 12.45 uri.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Kadetinje evropsko prvenstvo odprle z veliko zmago!

Dodaj odgovor