You are currently viewing Novinke deklasirale državne podprvakinje

Novinke deklasirale državne podprvakinje

V soboto se je v slovenskem državnem prvenstvu za članske košarkarice začela tekmovalna sezona 2019/20. Prvo kolo je ponudilo kar nekaj zanimivih dvobojev, za največje presenečenje pa so poskrbele prvoligaške novinke iz vrst Jasmin Sport Ledite, ki so v domačih Domžalah povsem deklasirale državne podprvakinje iz kranjskega Triglava.

Domžalčanke so pod vodstvom novega trenerja Alena Ploja pomlajene izbranke stratega Ernesta Novaka odpravile s kar 28 točkami razlike (76:48), na prvi tekmi pa so prvo zmago vknjižili tudi vsi ostali včerajšnji gostitelji – Grosuplje, Cinkarna Celje in Konjice, ki so pričakovano premagali Domžale (83:58), Akson Ilirijo (85:49) in Maribor (60:55).

STATISTIKE TEKEM MED:

LEDITO IN TRIGLAVOM
GROSUPLJEM IN DOMŽALAMI
CELJEM IN ILIRIJO
KONJICAMI IN MARIBOROM

Leditke so si prvo večjo prednost zagotovile že v prvi četrtini, ko so na krilih 10 točk in 3 podaj nekdanje Triglavanke Urše Žibert povedle za kar 19 točk (31:12), nato pa so pobudo prevzele Kranjčanke in v naslednjih 20 minutah zaostanek znižale na še zmeraj visokih 16 točk (58:42).

Ko se je že skorajda zdelo, da bomo priča dramatičnemu zasuku, pa so gostiteljice zopet udarile. Razliko je začela povečevati Žibertova, po kar 15 zaporednih točkah Ledite pa so bile zmagovalke obračuna v 34. minuti dokončno odločene (73:42).

Za najkoristnejšo igralko tekme je bila po 14 doseženih točkah, 9 skokih ter 6 podajah in izsiljenih osebnih napakah izbrana še ena lanska košarkarica Triglava, Eva Prevodnik, pri poraženkah pa je bila s 7 točkami, 5 skoki in 3 podajami najbolj učinkovita Yeisy Alexandra Perez.

Tudi pri ostalih zmagovalcih in poražencih prvega kroga so se za najkoristnejše igralke izkazale Slovenke.

Pri zmagovalcih so se najbolje odrezale Tinkara Zoran (Grosuplje; 19 točk, 7 skokov in 5 izs. os. napak), Mojca Jelenc (Celje; 14 točk, 5 skokov ter 2 podaji in ukr. žogi) in Zala Šrot (Konjice; 13 točk, 5 skokov in 2 blokadi), pri poražencih pa Vanja Tajher (Domžale; 18 točk, 8 izs. os. napak in 6 skokov), Manca Vrečer (Ilirija; 3 točke, 8 skokov in podaj ter 4 izs. os. napake) in Merisa Dautović (Maribor; 17 točk, 13 skokov in 10 izs. os. napak).

Ježica je bila v tem kolu prosta, v 2. kolu, ki se bo odprlo prihodnji petek, pa se bo doma zoperstavila Konjicam.

Jan Kropf

foto: ŽKD Ledita

Sorodni prispevki: Novopečeni prvoligaš ambiciozno v prihodnost

Dodaj odgovor