You are currently viewing Zmagovalci 2. SKL v novo sezono s 7 novinci

Zmagovalci 2. SKL v novo sezono s 7 novinci

Košarkarski klub Terme Olimia Podčetrtek se bo na pot proti ubranitvi naslova druge slovenske košarkarske lige podal s precej spremenjeno člansko ekipo.

Podčetrtčani so med poletjem glavnega trenerja Tihomirja Tabaka zamenjali z Davorjem Brečkom in se poslovili od Sedina Karavdića, Simona Kuljanca, Jerneja Pešiča, Matije Radanoviča in Patrika Tabaka, ki so jih v svoji zmagoviti zasedbi nadomestili s kar 7 novinci.

V Podčetrtek so zvabili prvega podajalca aktualne podprvakinje Sežane, Dejana Milašinovića, prvega strelca Konjic, Gašperja Sevška, in centra Škofje Loke, Radeta Lisico, zvenečim okrepitvam pa dodali še 18-letnega Luko Lupšeta, 17-letnega Staša Kalajdžiskega, 15-letnega Andraža Šviglja in 14-letnega Matica Boršiča.

Z njimi in obstoječimi člani – Anžetom Cerkovnikom, Nejcem Strnadom, Florijanom Škorjancem, Juretom Štrucom, Leonom Šviglinom, Žigo Švigljem, Tadejem Tabakom in Renejem Žvanom, bodo termalci tudi v letošnji sezoni lovili naslov državnega prvaka, s katerim bi se vrnili med prvoligaše.

Sezona 2. SKL se bo začela 5. oktobra, otvoril pa jo bo prav Terme Olimia Podčetrtek, ki bo naslednji petek ob 20.30 uri v štajerskem obračunu gostil Celje.

Jan Kropf

foto: KK Terme Olimia Podčetrtek

Dodaj odgovor