You are currently viewing Olimpija tudi po kadrovskih menjavah slabša od Krke

Olimpija tudi po kadrovskih menjavah slabša od Krke

S tekmo med Petrolom Olimpijo in Krko se je sinoči v ligi Nova KBM začelo 10. kolo, v derbiju najtrofejnejših slovenskih košarkarskih ekip pa so še drugič v sezoni slavili Novomeščani.

Dolenjci so Ljubljančane v Novem mestu odpravili s kar 22 točkami razlike (91:69), v Ljubljani pa so jih premagali za 16 točk (76:92) in v tekočem mesecu vknjižili še tretjo (zaporedno) zmago.

Pomlajeni zmaji, ki so pred obračunom sporazumno prekinili pogodbo z Blažem Mesičkom in se vnovič dogovorili za sodelovanje z Domnom Lorbom, so vodili le v prvih 13 minutah, potem pa so vajeti igre v svoje roke vzeli farmacevti in si do konca prvega polčasa priigrali 10 točk naskoka (36:46), do odločilne prednosti pa prišli v prvih 3 minutah zadnje četrtine, ko so razliko z 8 (59:67) povečali na 16 točk (60:76).

Najkoristnejši igralec in najboljši strelec Krke je bil hrvaški krilni center Dino Cinac, ki je 11 od svojih 16 točk dosegel že v drugi četrtini, strelskemu izkupičku pa dodal še 7 skokov, 3 podaje in 1 pridobljeno žogo.

Pri Olimpiji je bil z 22 točkami, 4 podajami ter 2 skokoma in pridobljenima žogama najbolj učinkovit njegov rojak na položaju branilca Roko Badžim, Lorbek pa še ni bil v postavi državnih prvakov.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN KRKO

»Veseli me, da smo odigrali tako, kot smo si zastavili pred začetkom tekme. Pokazali smo, da smo boljša ekipa in zasluženo zmagali,« je bil po zmagi kratek trener Krke Simon Petrov, njegov stanovski kolega na klopi Olimpije Žiga Mravljak pa je po svojem drugem zaporednem porazu dejal:

»Za nami je težka tekma. Skozi celoten dvoboj s Krko smo imeli številne priložnosti, da potek obračuna obrnemo v svojo korist, zato končna razlika ni realen pokazatelj stanja na igrišču. Zopet bode v oči 22 izgubljenih žog, razlog za tako veliko število pa lahko iščemo v neizkušenosti nekaterih igralcev in pa skoraj zagotovo v neuigranosti ekipe, saj je bila to šele naša druga skupna tekma. Zagotovo moramo zmanjšati število izgubljenih žog, če želimo na naslednjih tekmah računati na uspeh.«

Deseti krog državnega prvenstva se bo nadaljeval z današnjim srečanjem med Ilirijo in Helios Sunsi (ob 20. uri), končal pa s tremi sobotnimi tekmami, na katerih se bodo med seboj ob 19. uri pomerili Zlatorog in Hopsi, Šenčur Gorenjska gradbena družba in Sixt Primorska ter Rogaška in Šentjur.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Dodaj odgovor