You are currently viewing Kdo lahko ustavi Primorsko?

Kdo lahko ustavi Primorsko?

Košarkarji Sixta Primorske so v drugi sezoni druge divizije lige ABA neustavljivi. Sinoči so namreč na svoji deveti tekmi vknjižili še deveto zaporedno zmago in se na lestvici še bolj utrdili na 1. mestu.

Koprčani so niz neporaženosti podaljšali s slavjem nad srbskim Vrščem, ki so ga v gosteh odpravili s kar 38 točkami razlike (65:103).

Izbranci Jurice Golemca so zaostajali le v prvih petih minutah igre (11:9 in 12:11), potem pa stopili na stopalko za plin in prvo četrtino dobili s 24:15, na glavni odmor pa odšli s prednostjo 16 točk (34:50).

V prvem polčasu je pri slovenskih pokalnih prvakih najbolj izstopal Tadej Ferme, ki je v prvih 20 minutah dosegel kar 14 točk – 5 v prvi, 9 pa v drugi četrtini.

Strelsko navdahnjeni slovenski pokalni prvaki niso popuščali niti v nadaljevanju, po prav tako gladko dobljenem drugem polčasu (31:53) pa slavili prepričljivo zmago.

STATISTIKA TEKME MED VRŠCEM IN PRIMORSKO

Ferme se je na koncu ustavil pri 26 točkah ter 2 skokih in podajah in bil prvi strelec Primorske, za njenega najkoristnejšega igralca pa je bil imenovan Američan Lance Harris, ki je zabeležil 20 točk, 2 podaji in 1 skok.

Povratnik po poškodbi glave Žan Mark Šiško je tekmo po 18 minutah igre končal pri 10 točkah, 6 podajah ter 4 skokih in pridobljenih žogah.

Ostala slovenska kluba, osmouvrščena Rogaška in desetouvrščeni Helios, bosta tekmo 9. kola odigrala danes ob 18. oziroma 19. uri. Prvi bodo na parket stopili Domžalčani, ki bodo gostovali pri Zrinjskem Mostarju, potem pa jim bodo sledili še Slatinčani, ki bodo gostili MZT.

Jan Kropf

foto: Sixt Primorska/Jurij Kodrun

Dodaj odgovor