You are currently viewing V Zasavju od danes dalje še več košarke

V Zasavju od danes dalje še več košarke

V športni dvorani Osnovne šole Trbovlje se bo drevi začela nova sezona Košarkarske rekreativne lige Zasavje, ki bo v svoji četrti izvedbi izenačena kot še nikoli.

Za naslov prvaka se bo letos borilo manj ekip kot lani, a ker so med sedmerico ostali najbolj izkušeni igralci, si lahko malodane vsak večer obetamo obračune z dramatično končnico.

Za naziv najboljšega rekreativnega košarkarskega moštva v zasavski regiji se bodo spopadli trboveljski Knapi, Tiferji Laško ter njihovi mestni tekmeci Veterani Zlatoroga in Šajspoh Rangersi, litijski Litus, Barbari iz Hrastnika in branilec naslova Oskar Trbovlje.

V rednem delu tekmovanja se bo odigralo sedem krogov, po njegovem koncu pa bo potekal zaključni turnir, na katerega se bodo uvrstile štiri najuspešnejše ekipe.

Letošnjo sezono bodo nocoj ob 19. uri odprli Barbari in Litus, po koncu uvodne tekme pa nas ob 20.30 uri čaka še dvoboj med gostitelji Knapi in Veterani Zlatoroga.

»Četrto sezono KRLZ zaradi nekoliko manjšega števila prijavljenih ekip začenjamo malo kasneje. Iz istega razloga smo malce spremenili tudi sistem tekmovanja, tako da bosta na teden odigrani le dve tekmi, ob prekinitvah pa bomo, za razliko od prejšnjih sezon, igralni čas ustavljali. Čaka nas dobra sezona, saj so, kljub razpadu nekaterih ekip, glavni akteri le-teh ostali na parketu in okrepili ostale ekipe. Ekipam, ki se v letošnji sezoni niso odločile za sodelovanje z nami, se najlepše zahvaljujemo za sodelovanje v preteklih sezonah, ostalim ekipam oziroma igralcem pa v novi sezoni želimo veliko doseženih košev in čim manj poškodb,« je za naš portal povedal idejni vodja lige Anže Medvešek, ki vas ob tem vljudno vabi na tribune OŠ Trbovlje.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Dodaj odgovor