You are currently viewing V ligi Nova KBM ni več neporaženega kluba

V ligi Nova KBM ni več neporaženega kluba

V najmočnejšem slovenskem državnem prvenstvu v moški košarki se je v soboto nadaljevalo 5. kolo, v katerem je prvi poraz morala priznati še zadnja neporažena ekipa.

Po Krki, ki je v petek s 73:86 klonila v gosteh pri Šentjurju, je bila namreč poražena tudi Rogaška, ki je včeraj doma proti Zlatorogu izgubila s 75:77.

V soboto sta poraz vknjižila tudi Helios in Ilirija, ki sta bila neuspešna v gosteh pri Sixtu Primorski (97:50) in Hopsih (85:74).

STATISTIKA TEKME MED PRIMORSKO IN HELIOSOM
STATISTIKA TEKME MED HOPSI IN ILIRIJO

Kot razkriva že sam končni rezultat, je bil obračun v Rogaški Slatini izenačen vse do zadnje sekunde.

V prvih dveh četrtinah so prevladovali Laščani, ki so na glavni odmor po 25 točkah dvojca Nejc BaričMatej Rojc odšli s prednostjo 8 točk (50:42), v drugih dveh pa Slatinčani, ki so tretjo četrtino dobili s 15:13, četrto pa z 18:14.

V tretjem delu igre je bil prvi strelec gostiteljev Stefan Mijović (5 točk), v četrtem delu pa Marko Pajić (12 točk).

Odločitev o zmagovalcu je zato padla šele v zadnjih 24 sekundah. Napad so imeli Slatinčani, ki pa so zaradi slabe podaje Mihe Vašla hitro zapravili žogo. Slednjo si je prisvojil Matej Rojc, v naslednjem hipu podal do Clevelanda Thomasa, ta pa jo je tik pred zadnjim zvokom sirene pospravil v koš za veliko zmago.

STATISTIKA TEKME MED ROGAŠKO IN ZLATOROGOM


S 16 točkami, 6 podajami, 3 skoki in 2 pridobljenima žogama je bil najkoristnejši igralec in prvi strelec Zlatoroga Nejc Barič, najbolj učinkovit igralec Rogaške pa je bil Obrad Tomić, ki je dosegel 23 točk, 8 skokov, 4 blokade, 3 pridobljene žoge in 1 podajo.

25-letni center iz Bosne in Hercegovine je z zbranim indeksom v višini 35 točk zaenkrat tudi najkoristnejši igralec 5. kola, ki se bo zaključilo danes v Šenčurju, kjer se bosta ob 17. uri pomerila Šenčur Gorenjska gradbena družba in branilka naslova Petrol Olimpija.

Jan Kropf

foto: KK Zlatorog Laško

Sorodni prispevki: Državni podprvaki utrpeli prvi poraz

Dodaj odgovor