You are currently viewing Branilci naslova blizu poraza že na prvi tekmi

Branilci naslova blizu poraza že na prvi tekmi

V Trbovljah je v četrtek potekal 2. tekmovalni teden Košarkarske rekreativne lige Zasavje, v katerem je svojo prvo tekmo v sezoni odigral tudi aktualni prvak Oskar Trbovlje in slavil prvo zmago.

Trboveljčani so s 101:96 ugnali prenovljeno ekipo Šajspoh Rangersov iz Laškega, na drugi tekmi večera pa so se zmage razveselili Litijani iz Litusa, ki so laške Tiferje v prav tako dramatični končnici premagali s 66:58.

Najbolj osrednji Slovenci so tako po porazu proti hrastniškim Barbarom vknjižili svoj prvi par točk, drugo zaporedno zmago pa bodo skušali doseči 29. novembra proti Oskarju.

V 3. tekmovalnem tednu se bo zvrstila le četrtkova tekma med Barbari in trboveljskimi Knapi, točna ura njenega začetka pa bo znana v prvih dneh naslednjega tedna.

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 2. teden:

Četrtek, 15. november:

OSKAR TRBOVLJE – ŠAJSPOH RANGERS 101:96

Oskar Trbovlje: Grešak 24, Božjak 20, Hutar 19, Perko in Tominšek 14, Guzej 5, Radak 3, Hribšek 2.
Šajspoh Rangers: Muzel 27, Korošec 23, Golob 21, Fantinato 15, Lapornik 6, Virant in Smiljič 2, Pristovnik, Kaluder.

Zelo pričakovana tekma med Trboveljčani in Laščani je upravičila sloves derbija večera. Šajspohi med poletjem niso veliko počivali in v svoje vrste pripeljali štiri nove okrepitve, s čemer so napovedali boj za vrh.

Tekmo so Rangersi začeli zelo dobro in v istem ritmu nadaljevali do polčasa, po katerem je Oskar vodil za dve točki. Kljub temu, da so Oskarji v tretji četrtini malce ušli, so se Laščani v zadnji četrtini zbrali in izsilili podaljšek. V dodatnih petih minutah je sledila taktična igra obeh ekip, a so prvaki na koncu imeli mirnejšo roko in več živcev ter zabeležili prvo zmago v novi sezoni.

ŠD LITUS – TIFERJI LAŠKO 66:58

ŠD Litus: Zupan 18, Kolenc 13, Seručar 10, Drnovšek 9, Cirar in Peterca 8, Muzga.

Tiferji Laško: Bajramlić 23, Vrščaj J. in Požun 12, Skok 6, Zdolšek 2, Kolšek, Pipan, Eranovič.

Tekma se je začela zelo dinamično, s hitro izmenjavo košev na obeh straneh. Malo bolje so sicer začeli Litusi, ki so ob polčasu vodili za 11 točk.

Ob koncu tretje četrtine so Litijani vodstvo še povečali, a se Tiferji niso kar tako predali. V zadnji četrtini jim je igra le stekla, a tedaj je bilo že prepozno, saj jim je za popoln povratek zmanjkalo časa. Litusi so tako v drugi tekmi vpisali prvo zmago, Tiferji pa bodo svojo srečo znova poskusili že na naslednji tekmi.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Sorodni prispevki: Prva para točk končala v rokah Hrastničanov in Laščanov

Dodaj odgovor