You are currently viewing Hrastničani meljejo naprej

Hrastničani meljejo naprej

V tretjem tekmovalnem tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje smo spremljali le eno tekmo, na njej pa so se pomerili hrastniški Barbari in trboveljski Knapi.

Uspeh so zabeležili Hrastničani, ki so Trboveljčane porazili s kar 92:74 in s tem dosegli drugo zaporedno zmago, poraženci pa so doživeli drugi zaporedni poraz.

Za novo zmago Barbarov sta bila najbolj zaslužna Tadej Tušek in Žan Kellner, ki sta dosegla po 20 točk, pri Knapih pa je bil najbolj razpoložen Matic Roglevski, ki je zbral še 6 točk več.

Ta teden bosta v četrtek na sporedu laški obračun in trboveljsko-litijski dvoboj. V prvem se bodo med seboj pomerili Veterani Zlatoroga in Tiferji (ob 19. uri), v drugem pa se bosta srečala Oskar in Litus (ob 20.30). Tretje kolo bodo 6. decembra ob 19. uri sklenili laški Šajspoh Rangersi in Knapi.

Vljudno vabljeni na tribune športne dvorane Osnovne šole Trbovlje!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 3. teden:

Četrtek, 22. november:

BARBARI – ŠD KNAPI 92:74

Barbari: Tušek 20, Kellner Ž. 20, Kellner T. 14, Berčon 10, Golotič 9, Deželak Robi 8, Deželak Rok 4, Kumberger 4, Majes 3.

ŠD Knapi: Roglevski 26, Žlak 13, Medvešek 12, Muminovič 11, Hančič 8, Dujakovič 4.

Tekmo so bolje odprli Knapi, ki so izkoristili začetno zmedo Barbarov in povedli z 8:2. V nadaljevanju so Hrastničani strnil vrste ter obrnili potek tekme v svojo korist.

Druga četrtina je postregla z borbeno igro na obeh straneh. Nekaj več zbranosti pri zaključkih akcij so pokazali Barbari in si do polčasa priigrali dvoštevilčno prednost.

V drugem delu so Barbari zaigrali odločneje in po le nekaj minutah je njihova prednost narasla na 29 točk. Kljub temu, da je bila razlika visoka, se Knapi niso vdali. Po delnem izidu 26:7 so se v četrti četrtini približali na le 9 točk zaostanka, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo moči in časa.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Sorodni prispevki: Prva para točk končala v rokah Hrastničanov in Laščanov

Dodaj odgovor