You are currently viewing Litijani vzeli skalp aktualnim prvakom

Litijani vzeli skalp aktualnim prvakom

Četrti tekmovalni teden Košarkarske rekreativne lige Zasavje so zaznamovali prvi poraz branilca naslova Oskarja Trbovlje, laški derbi med Veterani Zlatoroga in Tiferji ter rojstni dan idejnega vodje lige Anžeta Medveška.

Aktualnim prvakom so skalp vzeli igralci športnega društva Litus, ki so Trboveljčane z bolj zbrano igro v končnici premagali s 76:70, v laškem mestnem obračunu pa so bili uspešnejši Veterani Zlatoroga, ki so someščane v prav tako izenačenem zaključku tekme ugnali s 53:50.

Naziv najboljšega strelca 4. tekmovalnega tedna sta si razdelila Aljaž Zupan (ŠD Litusa) in Tomaž Blagotinšek (Veterani Zlatoroga), ki sta za zmago svoje ekipe prispevala kar 29 točk.

V tem tednu je imel razlog za veselje tudi vodja lige Anže Medvešek, ki je v krogu družine praznoval svoj rojstni dan. Za osebni praznik mu iskreno čestitamo tudi na portalu Slovenska Košarka!

Naslednji četrtek bomo v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje spremljali boja med trboveljskimi Knapi in laškimi Šajspoh Rangersi (ob 19.00) ter laškimi Tiferji in hrastniškimi Barbari (ob 20.30).

Vabljeni na ogled tekem v športni dvorani Osnovne šole Trbovlje!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 4. teden:

Četrtek, 29. november: 

KK VETERANI ZLATOROG LAŠKO – TIFERJI LAŠKO 53:50

Veterani Zlatoroga: Blagotinšek 29, Sebič 21, Blatnik 3.
Tiferji Laško: Vrščaj J. 14, Požun 11, Vrščaj D. in Bajramlič 8, Skok 6, Pipan 3.

Laški derbi so bolje začeli Veterani, ki so nerazpoložene Tiferje v prvem polčasu nadigrali s 27:18, potem pa so se slednji prebudili, v tretji četrtini zaostanek zmanjšali na 4 točke in s tem napovedali napeto končnico tekme.

Uvod četrte četrtine je pripadel Veteranom, Tiferji pa so jim bili vseskozi za petami, zato prednost njihovih nasprotnikov v zadnjem delu tekme nikoli ni bila višja od 5 točk.

Moštvi sta bili zadnjič izenačeni 10 sekund pred koncem, ko je na 50:50 s košem pod osebno napako izenačil Skok, po njegovem zgrešenem prostem metu pa so zgolj štirje Veterani (Blagotinšek je z osebno napako nad Skokom izpadel iz igre) v zadnjem napadu odgovornost prenesli na Sebiča, ki je ob zvoku sirene rutinirano zadel z razdalje in Veteranom zagotovil drugo zmago v sezoni.

OSKAR TRBOVLJE – ŠD LITUS 70:76

Oskar Trbovlje: Božjak 19, Hutar in Guzej 15, Perko 12, Grešak 9.
ŠD Litus: Zupan 29, Seručar 14, Kolenc in Drnovšek 12, Cirar 4, Pestotnik 3, Muzga 2.

Druga tekma večera ni bila nič manj zanimiva do prve. V prvih minutah so tempo igre diktirali Oskarji in hitro povedli za 6 točk, nato pa so svoje roke naravnali tudi Litusi in do konca uvodne četrtine razliko znižali na vsega 2 točki.

Na sredini druge četrtine so Litusi z delnim nizom 8:0 znova povedli, potem pa sta se ekipi vse do konca prvega polčasa izmenjavali v vodstvu. V tretjo četrtino so se z minimalno prednostjo odpravili Oskarji, ki so bolj učinkovito igro kazali tudi na začetku drugega polčasa in se znova oddaljili za 9 točk.

Takrat so se Litijani zbrali, na krilih Zupana naredili delni niz 12:0 in povedli za 3 točke. Litusi so do konca tekme igrali preudarno igro, s katero so imeli pripravljen odgovor na vsak napad Oskarjev. Na koncu so Litijani tekmo dobili s 76:70 in slavili drugo zaporedno zmago.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Dodaj odgovor