You are currently viewing Prva para točk končala v rokah Hrastničanov in Laščanov

Prva para točk končala v rokah Hrastničanov in Laščanov

Četrta sezona Košarkarske rekreativne lige Zasavje se je začela s polnim zamahom, na prvih dveh tekmah pa so si prvi par točk zagotovili Barbari in Veterani Zlatoroga.

Hrastničani so sezono odprli z zmago nad litijskim Litusom (81:68), Laščani pa s slavjem nad trboveljskimi Knapi (81:85).

Pri zmagovalcih so bili najbolj razpoloženi Tadej Tušek in Robi Deželak (oba po 17 točk) ter Tomaž Blagotinšek (36), pri poražencih pa sta se najbolj izkazala Rok Seručar (19) in Matic Roglevski (27).

Prvi krog bosta v četrtek z medsebojnim dvobojem zaokrožili ekipi aktualnega prvaka Oskarja Trbovlje in laških Šajspoh Rangersov, ki se bosta v dvorani OŠ Trbovlje pomerili ob 20.30 uri, Tiferji Laško pa so v tem krogu prosti.

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 1. teden:

Četrtek, 8. november:

BARBARI – ŠD LITUS 81:68

Barbari: Tušek in Deželak Robi 17, Kelner T. 13, Kelner Ž. 11, Kumberger 10, Golotič 6, Deželak Rok 4.
Litus: Seručar 19, Kolenc 16, Zupan 13, Muzga 9, Cirar 5, Pestotnik 4, Dernovšek 2.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi Barbarov iz Hrastnika in pa litijski Litus. Obe ekipi sta se pred letošnjo sezono okrepili in pokazali, da bosta nevaren tekmec ostalim ekipam v boju za visoka mesta.

Bolje so dvoboj odprli Barbari, ki so si do konca prve četrtine priigrali dvoštevilčno prednost. To so s prav tako dobro igro v drugi četrtini obdržali do polčasa. V drugem delu igre so se borbeni Litjani približali na 6 točk zaostanka, vendar so izkušeni igralci Barbarov tudi po zaslugi daljše klopi tekmo mirno pripeljali do konca in vknjižili prvo zmago sezone.

ŠD KNAPI – KK VETERANI ZLATOROG LAŠKO 81:85

Knapi: Roglevski 27, Medvešek 19, Muminovič 13, Dujakovič 10, Vidas 6, Pišek, Žagar in Hančič 2.
Veterani Zlatoroga: Blagotinšek 36, Lapornik 20, Uršič 16, Sadar 9, Seme 3, Blatnik 1.

Že na začetku smo bili priča zelo izenačeni igri, kar je po prvi četrtini pokazal tudi rezultat. Zelo razpoloženi Tomaž Blagotinšek je za veterane že v prvem polčasu dosegel 11 točk, kar pa ni bilo dovolj, saj so ob polčasu Laščani zaostajali 7 točk.

V zelo napetem drugem polčasu smo gledali igro pobegov in približevanj, vendar so Zlatorogi vseeno uspeli Knape zadržati na manjši razliki. V zadnji četrtini so najprej uspešno začeli Trboveljčani, ki so celo povedli, potem pa je stvari v svoje roke vzel Blagotinšek in z nekaj uspešnimi akcijami utišal gostitelje.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Sorodni prispevki: V Zasavju od danes dalje še več košarke

Dodaj odgovor