You are currently viewing Brez poraza samo še Laščani

Brez poraza samo še Laščani

Po 5. tekmovalnem tednu Košarkarske rekreativne lige Zasavje so neporaženi samo še Veterani Zlatoroga, ki so doslej slavili na obeh odigranih tekmah.

Svoj zmagoviti niz so začeli graditi z zmagama nad trboveljskimi Knapi (81:85) in someščani Tiferji (53:50), v minulem tekmovalnem tednu pa so bili prosti.

V četrtek pa so bili zato na delu Knapi in laški Šajspoh Rangersi ter hrastniški Barbari in Tiferji. Po kar 323 skupnih točkah so se zmage v obeh primerih razveselili Laščani. Rangersi so nasprotnike odpravili s 108:60, Tiferji pa so predtem še neporažene tekmece ugnalli z 80:75.

Pri zmagovalcih sta bila najbolj razpoložena Rok Golob in Sanel Bajramlić, ki sta dosegla 25 in 29 točk, pri poražencih pa sta se z 28 in 26 točkami najbolj izkazala Matic Roglevski in Žan Kellner.

V 6. oziroma zadnjem tekmovalnem tednu pred novoletnim premorom bomo spremljali trboveljski derbi, v katerem se bodo udarili Knapi in Oskarji, ter litijsko-laški obračun, v katerem se bodo pomerili Litusi in Veterani Zlatoroga.

Prva četrtkova tekma se bo začela ob 19., druga pa ob 20.30 uri. Vljudno vabljeni v Osnovno šolo Trbovlje!

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 5. teden:

Četrtek, 6. december:

ŠD KNAPI – ŠAJSPOH RANGERS 60:108

Knapi: Roglevski 28, Žlak 13, Dujakovič 9, Kolenc 8, Žagar 2.
Šajspoh Rangersi: Golob R. 25, Smiljič 18, Golob M. 16, Korošec 13, Virant 12, Muzel 9, Kaluder 7, Požin 4, Lapornik in Pristovnik 2.

Čeprav so Rangersi v prviih minutah tekme povedli že tudi za 11 točk, so okrnjeni Knapi prvo četrtino zaključili z le 3 točkami zaostanka. V tem delu srečanja je bil najbolj razpoložen Roglevski, ki je zadel kar pet metov za tri točke. Do polčasa se je tekma odvijala v podobnem slogu, tako da so Rangersi na odmor odšli z 8 točkami prednosti.

V drugem polčasu je do izraza prišlo dejstvo, da so Knapi nastopili le s petimi igralci. To so njihovi tekmeci s pridom izkoristili in iz minute v minuto povečevali prednost. Zato tudi ne čudi, da so gostitelji tekmo zaključili z le štirimi igralci in svojim najhujšim porazom v ligi KRLZ.

BARBARI – TIFERJI LAŠKO 75:80

Barbari: Kellner Ž. 26, Golotič in Berčon 9, Kellner T. 8, Hasanovič 7, Deželak Robi 5, Cestnik 4, Deželak Rok in Kumberger 3, Majes 1.
Tiferji Laško: Bajramlič 29, Zagorc 13, Vrščaj J. 11, Teržan 10, Požun 5, Vrščaj D. 4, Skok in Grešak 3, Zdolšek 2.

Druga tekma večera je upravičila naziv derbi, zato smo na odločitev o zmagovalcu morali počakati vse do zadnjih sekund. Obračun so bolje začeli Hrastničani in po desetih minutah vodili za 7 točk. Po boljši igri v obrambi so Tiferji vodstvo prevzeli že pred koncem prvega polčasa, na glavni odmor pa so vseeno bolj zadovoljni odšli Barbari, ki so bili v minimalni prednosti.

V drugem polčasu nobena od ekip ni popustila, kar je pomenilo, da sta nasprotnika v zadnji del tekme krenila povsem poravnana. V zaključku tekme so Laščani pokazali kanček več zbranosti in s tem vknjižili prvo zmago v sezoni.

Jan Kropf

foto: Studioarnola

Dodaj odgovor