You are currently viewing Slovenci znova pometli s svetovno konkurenco!

Slovenci znova pometli s svetovno konkurenco!

Ekipi košarkarskega kluba 3×3 Piran je uspel nov izjemen dosežek na svetovni ravni košarke tri na tri. Na Fibinem turnirju svetovne serije Masters v kanadskem mestu Saskatoon je v napetem finalu suvereno osvojila naslov prvaka in se na svetovni lestvici še bolj utrdila na odličnem 5. mestu.

Simon Finžgar, Adin KavgićGašper Ovnik in Anže Srebovt so na jugu Kanade slavili na vseh svojih petih tekmah. Četrti Masters letošnje svetovne turneje so začeli z zmago nad srbskim Vrbasom (21:16), nato pa v skupinskem delu premagali še kanadski Old Montreal (21:11).

V četrtfinalu so se pomerili z rojaki iz vrst Kranja (Boris Jeršin, Mensud Julević, Igor Tratnik in Aleksander Vojičić) in jih ugnali z 19:17, v polfinalu preskočili ameriški San Francisco (21:19), v finalu pa se še enkrat srečali z Vrbasom in 10. ekipo na svetu v drugo porazili še z večjo razliko (21:14).

V slovenske roke je odšel tudi naziv najkoristnejšega igralca turnirja, ki je po največ doseženih točkah (34) pripadel Gašperju Ovniku. 37-letni Trbovljčan se je še posebej izkazal v četrtfinalu, v katerem je z dvema prostima metoma, dve sekundi pred koncem, odločil zmagovalca tekme.

Jan Kropf

foto: FIBA

Dodaj odgovor