You are currently viewing Grki in Turki prevelik zalogaj za Omića, Blažiča in Pangosa

Grki in Turki prevelik zalogaj za Omića, Blažiča in Pangosa

V Evroligi so se v petek podpisali pod 10. krog, po katerem zdaj vrh lestvice zaseda turški predstavnik in aktualni podprvak Fenerbahče.

Carigrajčani so se na prvo mesto zavihteli z zmago nad Barcelono, ki so jo v gosteh po vseh štirih dobljenih četrtinah odpravili s kar 84:65.

STATISTIKA TEKME MED BARCELONO IN FENERBAHČEJEM

Glavni motor Turkov je predstavljal Srb Marko Gudurić, ki je za zmago prispeval 13 točk, 5 skokov, 4 podaje in 3 pridobljene žoge (indeks 24), pri Špancih pa je bil najbolj učinkovit Madžar Adam Hanga, ki je dosegel 16 točk, 6 skokov, 3 pridobljene žoge, 2 podaji in 1 blokado (indeks 25)

Njegova soigralca Jaka Blažič (indeks 0) in Kevin Pangos (indeks -4) sta skupaj v skupno slabih 30 minutah zbrala le 3 podaje, 2 točki ter 1 skok in pridobljeno žogo. Blažič je iz igre metal z le 33-odstotnim metom (1/2 za dve in 0/1 za tri), Pangos pa je zgrešil vseh 5 svojih poskusov (0/2 za dve in 0/3 za tri).

Sinoči je poraz utrpel tudi Alen Omić, ki je s črnogorsko Budućnostjo v gosteh pri grškem Olympiacosu po zares slabi igri v tretji četrtini (32:14) izgubil s 70:92.

STATISTIKA TEKME MED OLYMPIACOSOM IN BUDUĆNOSTJO

Pri Atenčanih je bil z 28 točkami, 8 skoki, 2 pridobljenima žogama in 1 podajo najkoristnejši Američan Zach Leday, ki je s kar 42 indeksnimi točkami postal tudi MVP 10. kroga, pri Podgoričanih pa je s 14 točkami, 7 podajami, 4 skoki in 2 pridobljenima žogama najbolj izstopal Bosanec Nemanja Gordić (indeks 19).

Omić je v 21 minutah zbral 8 točk (4/6 za dve), 4 skoke in 1 pridobljeno žogo (indeks 7) ter šele drugič v letošnji sezoni Evrolige osvojil manj kot 10 indeksnih točk.

Jan Kropf

foto: Olympiacos

Sorodni prispevki: Prepelič in Anthony zašla v velike težave

Dodaj odgovor