You are currently viewing Prepelič in Anthony zašla v velike težave

Prepelič in Anthony zašla v velike težave

Aktualni evropski klubski prvak Real Madrid je po koncu zmagovitega niza zapadel v rezultatsko krizo, zaradi katere je doživel že tretji zaporedni poraz.

Španski kraljevi klub je sezono začel naravnost odlično in po osvojenem superpokalu v ligi Endesa nanizal šest, v Evroligi pa kar osem zmag, potem pa padel v igri in začel beležiti tudi prve poraze.

V državnem prvenstvu ga je kot prva v Madridu porazila Andorra (105:107), v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju pa grški Olympiacos, ki ga je v Atenah premagal z 88:83. Porazu z Grki je sledil še neuspeh proti Barceloni (86:69), sinoči pa so Madridčani klonili še proti ruskemu CSKA-ju in tako vknjižili že tretji zaporedni poraz.

Moskovčani so v gosteh slavili s 93:88, odločilno razliko pa so naredili v prvi polovici zadnje četrtine, ko so ustavili nalet gostiteljev in z 10 točkami Mikhaila Kulagina in Coryja Higginsa v 35. minuti prednost povišali na 11 točk (71:82).

STATISTIKA TEKME MED REALOM IN CSKA-JEM

Američan Higgins je bil s končnimi 24 točkami prvi strelec CSKA-ja, njegov najkoristnejši igralec pa je bil njegov rojak Will Clyburn, ki je dosegel 18 točk, 6 skokov, 2 pridobljeni žogi in 1 podajo.

Najboljši strelec in najbolj učinkovit igralec Reala je bil Argentinec Facundo Campazzo, ki je vpisal S 23 točk, 3 pridobljene žoge, 2 podaji in 1 skok, Slovenca pa se tokrat nista naigrala.

Anthony Randolph je v 19 minutah vknjižil 7 točk (3/4 za eno, 2/3 za dve in 0/1 za tri), 3 podaje, 2 skoka in 1 pridobljeno žogo, Klemen Prepelič pa je v 4 minutah ostal pri prazni statistiki.

Preostali slovenski predstavniki bodo tekmo 10. kroga odigrali nocoj. Prvi bo na parket stopil Alen Omić, ki bo s črnogorsko Budućnostjo ob 20.30 uri začel gostovanje pri Olympiacosu, nato pa se bosta v boj spustila še Jaka Blažič in Kevin Pangos, ki bosta z Barcelono od 21. ure dalje gostila turški Fenerbahče.

Jan Kropf

foto: Real Madrid

Sorodni prispevki: Olympiacos ugnal prvake Evrolige

Dodaj odgovor