You are currently viewing Nekdanji up Primorske že vodilni strelec lige

Nekdanji up Primorske že vodilni strelec lige

V drugi slovenski košarkarski ligi je v soboto na parket stopilo deset od dvanajstih moštev, po koncu 6. kroga pa poraza še naprej ne poznata le Mesarija Prunk Sežana in kranjski Triglav, ki sta se s šesto oziroma peto zaporedno zmago še močneje zasidrala na vrhu ligaške lestvice.

Sežanci so zmagovalni niz podaljšali s slavjem nad zadnjeuvrščeno Ljubljano (80:65), Kranjčani pa so se od preostale konkurence še bolj oddaljili s prav tako domačo zmago nad novomeškimi Žoltastimi Troti (85:73), ki v svoji drugi sezoni med drugoligaši trenutno zasedajo odlično 3. mesto.

Tokratno kolo je močno zaznamoval tudi skalp Celja, ki so ga varovanci Uroša Grešaka osvojili v ogorčenem dvoboju s še lansko prvoligašinjo Ilirijo, ki so jo na Štajerskem porazili s tesnih 64:62.

Celjani so še v 32. minuti igre zaostajali za 9 točk (45:54), potem pa strnili svoje vrste v obrambi in do konca tekme prejeli samo še 8, dali pa reci in piši 19 točk. V knežjem mestu je v odločilnih trenutkih zablestel Tadej Tabak, ki je v zadnjih 6 minutah dosegel kar 10 od skupno 15 točk Celja.

Včeraj sta se zmage razveselila še škofjeloški LTH Castings in Hrastnik, ki sta v gosteh porazila Brinox Medvode (62:71) in PVC Nagode Postojno (54:64), ekipi Parkljev in Portoroža pa sta tekmo prestavili na 11. december.

STATISTIKA TEKME MED:

TRIGLAVOM IN TROTI
CELJEM IN ILIRIJO
SEŽANO IN LJUBLJANO
MEDVODAMI IN ŠKOFJO LOKO
POSTOJNO IN HRASTNIKOM

V tem kolu je zaenkrat najboljšo predstavo prikazal novi krilni igralec Triglava Gaber Ožegovič, ki je za zmago nad Troti prispeval kar 39 točk (4/6 za eno, 10/17 za dve in 5/8 za tri) in 11 izsiljenih osebnih napak, v kar 40 minutah igre pa dodal še 7 skokov in 1 pridobljeno žogo (indeks 33).

S tem strelskim dosežkom je 21-letni košarkar iz Naklega, ki je v Sloveniji predtem igral v dresu koprske Primorske, prevzel mesto vodilnega strelca 2. SKL, v kateri po novem beleži povprečno 26,2 točki na srečanje.

Jan Kropf

foto: KK Primorska; osebni arhiv Gabra Ožegoviča

Dodaj odgovor