You are currently viewing Nesojeni reprezentant navdušil proti Maccabiju

Nesojeni reprezentant navdušil proti Maccabiju

Sinoči so bile v Evroligi odigrane prve štiri tekme 3. kroga, na katerih so se predstavili tudi trije košarkarji s slovenskim državljanstvom.

Alen Omić je s črnogorsko Budućnostjo gostil izraelski Maccabi in po slabi igri v četrti četrtini (6:20) izgubil z 68:78, Jaka Blažič in Kevin Pangos pa sta s špansko Barcelono gostila nemški Bayern in po vzdržanju pritiska v zadnjih desetih minutah (18:19) zmagala s 83:73.

STATISTIKA TEKME MED BUDUĆNOSTJO IN MACCABIJEM
STATISTIKA TEKME MED BARCELONO IN BAYERNOM

Med slovenskimi legionarji je bil najbolj učinkovit Jaka Blažič, ki je v zgolj 23 minutah igre brez zgrešenega meta (4/4 za eno, 2/2 za dve in 1/1 za tri) vpisal 11 točk, 5 skokov ter 2 podaji in pridobljeni žogi (indeks 20).

Kevin Pangos je v 25 minutah prispeval 12 točk (3/4 za eno in dve ter 1/2 za tri), 4 podaje in 3 skoke, nesojeni slovenski reprezentant Alen Omić pa je v 23 minutah s 50-odstotnim metom iz igre (5/10) dosegel 12 točk, 7 skokov in 2 podaji.

Klemen Prepelič in Anthony Randolph, preostala Slovenca v Evroligi, bosta tekmo 3. kroga odigrala nocoj ob 21. uri, ko bosta z Real Madridom gostila prav tako špansko Baskonio.

Jan Kropf

foto: Budućnost Voli Podgorica

Sorodni prispevki: Anthony Randolph postal MVP Evrolige

Dodaj odgovor