You are currently viewing Dončić ostal brez mesta v prvi peterki lige NBA

Dončić ostal brez mesta v prvi peterki lige NBA

V Združenih državah Amerike sta sinoči postali znani prvi peterki za tekmo vseh zvezd lige NBA. Na veliko žalost vseh oboževalcev Luke Dončića, si slednji v najbolj kakovostni konferenci ni uspel izboriti mesta med najboljšo peterico.

Namesto njega bodo 17. februarja na parketu Spectrum Centra v Charlottu v igro kot prvi vstopili Stephen Curry (Warriors), James Harden (Rockets), Paul George (Thunder), LeBron James (Lakers), Kevin Durant (Warriors), Kemba Walker (Hornets), Kyrie Irving (Celtics), Kawhi Leonard (Raptors), Grk Giannis Antetokounmpo (Bucks) in Joel Embiid (Sixers).

Prvih pet omenjenih igralcev si je mesto na All-Star tekmi prislužilo v zahodni, preostalih pet pa v vzhodni konferenci. Kapetan Vzhoda bo Antetokounmpo, kapetan Zahoda pa James. ki je v vseh treh glasovanjih osvojil prvo mesto.

Izbira navijačev je pri končni odločitvi štela polovico glasov, drugo polovico pa so v enakem deležu prispevali ligaški igralci in novinarji.

Dončić je pri glasovanju navijačev s skupno 4.242.980 zbranimi glasovi osvojil tretje mesto, pri glasovanju novinarjev šesto, pri glasovanju igralcev pa osmo mesto, kar pa je pri visokih igralcih zahodne konference žal zadoščalo ‘le’ za nehvaležno 5. mesto. Pred njega so se uvrstili Anthony Davis (Pelicans), George, Durant in James.

Sanj o nastopu na tekmi vseh zvezd pa za 19-letnega Ljubljančana kljub temu še ni konec, saj se nanjo, tako kot lani Goran Dragić, lahko še zmeraj uvrsti kot rezervist.

Imena sedmih rezervistov iz vsake konference bo liga NBA sporočila naslednji četrtek, izbrala pa jih bosta trenerja vodilnih ekip zahodne in vzhodne konference. Trenutno bi ekipi vodila Steve Kerr (Warriors) in Mike Budenholzer (Bucks).

Jan Kropf

foto: NBA.com

Dodaj odgovor