You are currently viewing Slovenski reprezentanci dobili premagljive tekmece

Slovenski reprezentanci dobili premagljive tekmece

V nemškem Münchnu je danes potekal žreb kvalifikacijskih skupin za evropski prvenstvi leta 2021, na kateri se bosta skušali uvrstiti tudi slovenska moška in ženska članska reprezentanca.

Ples kroglic je varovanke Damirja Grgića poslal v skupino A, kjer se bodo od 14. novembra 2019 do 7. februarja 2021 merile z Grkinjami, Bolgarkami in Islandkami, izbrance Radovana Trifunovića pa v skupino F, kjer jih od 20. februarja 2020 do 21. februarja 2021 čakajo boji s sosedi Madžari in Avstrijci ter Ukrajinci.

V ženske kvalifikacije se bo podalo 33, v moške kvalifikacije pa 32 reprezentanc, ki se bodo potegovale za 14 oziroma 24 prostih mest na evropskih prvenstvih, ki ga bosta v ženski konkurenci gostili Francija in Španija, v moški pa Češka, Gruzija, Italija in Nemčija.

Na žensko prvenstvo, ki bo potekalo med 17. in 27. junijem 2021, se bodo uvrstile zmagovalke vseh devetih skupin in pet najboljših drugouvrščenih moštev, na moško prvenstvo, ki bo potekalo med 2. in 19. septembrom 2021 pa se bodo prebile prve tri ekipe iz vsake od osmih skupin.

Preberite si še: Slovenija ostala brez organizacije EP 2021

Vsi gostitelji so že neposredno uvrščeni na evropsko prvenstvo, gostitelji moškega prvenstva pa bodo ne glede na to tekmovali v kvalifikacijah. To pomeni, da se bosta iz vsake kvalifikacijske skupine, v kateri bo igral eden od gostiteljev, na tekmovanje uvrstili še dve najvišje uvrščeni reprezentanci.

»Imamo zanimivo skupino in naša obveza je, da se na kvalifikacijsko okno vsakič dobro pripravimo. Pred nami so novi izzivi in verjamem, da bomo v naslednjih dveh letih še bolj uigrane ter še boljše in se seveda uvrstile na evropsko prvenstvo,« je po žrebu povedala kapetanka ženske reprezentance Nika Barič, kapetan moške izbrane vrste Edo Murić pa je ob tem dejal:

»Čeprav se na pogled dozdeva, da bomo v kvalifikacijah morda imeli lahko delo, temu vsekakor ne bo tako. Na igrišču bo potrebno garati in vsako tekmo odigrati kot da je zadnja. V kvalifikacijah že en spodrsljaj lahko pomeni veliko. Vsekakor upam, da se bomo vsakič zbrali v najboljši postavi v danem trenutku in da se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo.«

Jan Kropf/KZS

foto: FIBA; KZS

Dodaj odgovor