You are currently viewing Po mlajših članih in mladincih med elito ostali tudi kadeti

Po mlajših članih in mladincih med elito ostali tudi kadeti

Slovenska moška reprezentanca do 16 let je na svoji prvi tekmi za razvrstitev od 9. do 16. mesta z rezultatom 72:65 premagala izbrano vrsto Nemčije in si s tem že zagotovila obstanek v elitni diviziji evropskega prvenstva.

Pred kadeti je v diviziji A uspelo obstati tudi našim mladincem in mlajšim članom, zato lahko že zdaj vse letošnje reprezentančne akcije najstarejših mlajših selekcij Slovenije ocenimo za uspešne.

Na pomembni tekmi za obstanek so prvi povedli Nemci (4:0), ki so na uvodu spretno odbili večino nasprotnih napadov in prvo četrtino dobili s 16:14, v drugi četrtini pa so se popolnoma razigrali tudi Slovenci, na krilih 12 točk Saše Cianija naredili preobrat in po prvem polčasu vodili s 35:34.

Varovanci trenerja Dejana Gašparina so s prerojeno igro nadaljevali v tretji četrtini in po 10 točkah Marka Filipa Ivankovića prednost povišali na 10 točk (45:55), odpor tekmecev pa dokončno zlomili v zadnjih treh minutah igre, ko so svoj koš uspeli ohraniti nedotaknjen, nasprotnikovega pa napolnili še s 4 zaporednimi točkami Cianija in Ivankovića ter povsem zasluženo slavili s končnim rezultatom 72:65.

STATISTIKA TEKME MED SLOVENIJO IN NEMČIJO

V vrstah Slovenije se je med strelce vpisalo kar 8 od 12 igralcev, dvomestno število točk pa so osvojili Mark Filip Ivanković (11), Tibor Mirtič (12), Urban Klavžar (17) in Saša Ciani (19), ki je bil z dodatnimi 15 skoki, 6 blokadami, 3 podajami in 1 pridobljeno žogo tudi najkoristnejši igralec tekme.

»Čestitam fantom za zmago. Kljub temu, da je nekaj grenkega priokusa zaradi torkove tekme, smo danes naredili, kar je najpomembnejše in zmagali v danem trenutku najpomembnejšo tekmo. Fantje so pokazali karakter in se po težkem porazu pobrali ter danes naredili vrhunski posel. Sedaj nas čaka dan počitka in dve tekmi za razvrstitev, ki jih bomo lahko odigrali pod manjšim pritiskom. Cela ekipa se zahvaljuje navijačem, ki nas bodrijo že od prvega dne in so naš šesti igralec,« je bil z zmago prezadovoljen selektor Dejan Gašparin.

Naša reprezentanca bo z lovom na končno 9. mesto nadaljevala v petek, ko se bo ob 21. uri pomerila s Severno Makedonijo, ki je na zadnjem obračunu s 76:64 porazila Bosno in Hercegovino.

Jan Kropf

foto: FIBA

Sorodni prispevki: Kadeti po pravi drami v boj za obstanek

Dodaj odgovor