You are currently viewing Aleksej Nikolić znova bližje slovenski meji

Aleksej Nikolić znova bližje slovenski meji

Organizator igre Aleksej Nikolić v prihajajoči sezoni ne bo igral niti za Cedevito Olimpijo niti za Virtus Bologno, saj se je zlati slovenski reprezentant za sodelovanje dogovoril z De’ Longhi Trevisom, kateremu se je pridružil kot posojeni igralec Partizana.

Novi delodajalec 24-letnega Postojnčana je novinec na evropski košarkarski sceni. Klub iz italijanskega Trevisa namreč obstaja šele od leta 2012, po letošnji osvojitvi naslova tamkajšnje 2. lige pa bo med italijansko elito prvič tekmoval prav v naslednji sezoni.

Aleksej se v tujini dokazuje že vse od leta 2011. Najprej se je štiri sezone kalil pri bosanskem Sparsu, nato se je tri sezone preizkušal pri nemškem Broseju in njegovi razvojni ekipi Baunach Young Pikes, zadnjo sezono pa si je izkušnje nabiral pri srbskem Partizanu, s katerim je pred odhodom v Italijo pogodbo podaljšal do konca sezone 2021/22.

Zanj je Nikolić nastopal v srbskem prvenstvu, ligi ABA in pokalu EuroCup, pri katerem je prikazal tudi svoje najboljše predstave.

V 20 minutah na srečanje je beležil povprečno 8,3 točke, 2,6 podaje in 1,9 skoka, najbolj učinkovito igro pa vknjižil ob porazu proti gostujočemu Monacu (68:72), ko je v skoraj 22 minutah igre dosegel 16 točk, 5 podaj, 2 skoka in 1 pridobljeno žogo.

Jan Kropf

foto: Partizan NIS

Sorodni prispevki:

Se bo Postojnčan odslej učil od Miloša Teodosića?
Zlati slovenski reprezentant na pragu Olimpije!

Dodaj odgovor