You are currently viewing Olimpija evropsko sezono začela s porazom

Olimpija evropsko sezono začela s porazom

Košarkarji Petrola Olimpije so v preizkusov polno sezono Lige prvakov vstopili s porazom, ki so jim ga v areni Stožice zadali nasprotniki iz vrst francoskega SIG Strasbourga (71:81).

Strazburžani postajajo zakleti za Ljubljančane, saj so bili zanje usodni tudi na lanski tekmi 1. kroga, ki so jo, tedaj na domačih tleh, dobili še za 4 točke več (83:69).

Ob vnovični podpori Green Dragonsov so varovanci Zorana Martića dvoboj začeli hrabro in po izredno izenačeni igri v drugo četrtino odšli s prednostjo 2 točk (21:19), potem pa so fizično močnejši gostje prevzeli pobudo in z delnim nizom 11:0 v 13. minuti prešli v vodstvo (21:30).

Gostitelji so prvi koš v drugi četrtini dosegli v isti minuti, ko je s trojko razliko na -6 znižal Jan Špan, nato pa znova pozabili na Alija Traoreja in Mika Greena, ki sta posledično z novimi koši naskok Strasbourga povišala na +13 (31:44), v drugi polčas pa s soigralci prenesla prednost 12 točk (34:46).

Izbranci francoskega selektorja Vincenta Colleta niso popuščali niti po glavnem odmoru, zato so zmaji le stežka prihajali do pravih priložnosti. Na manj kot 10 točk so se tako ponovno približali šele v 27. minuti, ko je za 52:60 zadel Luka Šamanić, pred četrto četrtino pa zaostajali s 56:70.

Zadnjih deset minut igre ni preneslo sprememb. Slovenski državni prvaki so na vse načine hoteli ujeti priključek, a bili v napadu pogosto premalo natančni, francoski pokalni prvaki pa so ostali suvereni in dvoštevilčno razliko zadržali vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN STRASBOURGOM

Pri Olimpiji je s 15 točkami, 5 podajami, 3 skoki in 1 pridobljeno žogo najkoristnejšo predstavo prikazal Jan Špan, pri Strasbourgu pa je bil z 20 točkami, 5 skoki ter 1 blokado in podajo najbolj učinkovit Ali Traore.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Sorodni prispevki: Aleksej Nikolić v Beogradu pokopal Olimpijo

Dodaj odgovor