You are currently viewing Krka s 3. zaporedno zmago ohranila primat v državi

Krka s 3. zaporedno zmago ohranila primat v državi

S tekmo med Krko in Ilirijo se je sinoči odprl 3. krog lige Nova KBM, prve zmage v njem pa so se razveselili Novomeščani, ki so z njo zadržali prvo mesto na lestvici.

Varovanci Simona Petrova so izbrance Saše Dončića porazili s 97:91, odpor tekmecev pa brez pomoči Jureta Balažiča, Daliborja Đape in Marka Jošila zlomili šele v četrti četrtini.

Ljubljančani, ki so ob polčasu zaostajali za minimalno razliko (47:46), so namreč z razigranima Joshuo Heathom in Aljažem Stoparjem vodili še 7 minut pred koncem (76:82), potem pa so 7-kratni državni prvaki vendarle izkoristili svoje bogatejše izkušnje, na krilih Blaža Mahkovica in Paola Marinellija naredili impresiven delni niz 21:6 in 24 sekund pred koncem povedli z odločilnih 97:88.

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN ILIRIJO

Na tekmi so gledalci videli kar 25 uspešnih metov z razdalje, največ pa sta jih zadela Mahkovic (29 točk – 8/8 za eno, 3/3 za dve in 5/6 za tri, 8 izs. os. napak, 5 skokov, 2 podaji in 1 ukr. žoga) in Stopar (28 točk – 4/4 za eno, 6/7 za dve in 4/9 za tri, 5 skokov, 2 podaji in 1 blokada), ki sta bila tudi najboljša strelca in najkoristnejša igralca svoje ekipe.

Ostali štirje obračuni 3. kroga lige Nova KBM se bodo zvrstili med vikendom. V soboto se bodo pomerili Sixt Primorska in Zlatorog, Hopsi in Helios Sunsi ter Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška, v nedeljo pa še Šentjur in Petrol Olimpija.

Jan Kropf

foto: Krka/Drago Perko

Sorodni prispevki: V 3. krogu sprva obračun med nekdanjima soigralcema

Dodaj odgovor