You are currently viewing V 3. krogu sprva obračun med nekdanjima soigralcema

V 3. krogu sprva obračun med nekdanjima soigralcema

S tekmo med Krko in Ilirijo se bo danes v Novem mestu odprlo 3. kolo lige Nova KBM, ki se bo zaključilo z nedeljskim dvobojem med Šentjurjem in Petrolom Olimpijo.

Vmes se bodo v soboto med seboj pomerili še Sixt Primorska in Zlatorog, Hopsi in Helios Sunsi ter Šenčur Gorenjska gradbena družba in Rogaška.

Izbranci Simona Petrova in Saše Dončića, nekdanjih soigralcev pri Krki in Slovanu, so letošnjo sezono državnega prvenstva začeli različno uspešno.

Novomeščani so v prvih dveh krogih precej zanesljivo premagali Helios (65:77) in Olimpijo (91:69), Ljubljančani pa še čakajo na prvo zmago, saj so bili visoko poraženi tako proti Šenčurju (62:81) kot tudi proti Heliosu (78:60).

Najkoristnejši igralec Krke je hrvaški organizator igre Paolo Marinelli, ki v povprečju dosega 19 točk, 7,5 podaje, 2,5 skoka in 1 pridobljeno žogo, najbolj učinkovit igralec Ilirije pa je ameriški organizator igre Joshua Heath, ki povprečno beleži 17 točk, 6,5 skoka, 5,5 podaje in 1,5 pridobljene žoge.

Liga Nova KBM, 3. kolo:

Torek, 23. oktober, ob 19.00:

KRKA – ILIRIJA

Simon Petrov, trener Krke:

“Ilirija ni najbolje začela te sezone, a to nas ne sme zanimati. Na nas je, da gremo na vsaki tekmi na zmago in da igralci, ki stopijo na parket, dajo največ v danem trenutku. Tako bo tudi na tekmi proti Ljubljančanom.”

Saša Dončić, trener Ilirije:

“Odhajamo na gostovanje k odlični ekipi Krke, ki igra v fenomenalni formi. Upam, da bodo moji košarkarji to izkoristili za dobro šolo.”

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor