You are currently viewing Olimpija doživela največji poraz v Ligi prvakov

Olimpija doživela največji poraz v Ligi prvakov

Ekipa Petrola Olimpije je po lanski tudi letošnjo sezono Lige prvakov začela skrajno klavrno. Na prvih treh tekmah je namreč znova vknjižila prav toliko porazov, za nameček pa sinoči na domačem parketu utrpela še svoj največji poraz v tekmovanju.

Po francoskem Strasbourgu (71:81) in grškem Promitheasu (79:77) so Ljubljančani včeraj morali priznati premoč še italijanski Virtus Bologni, proti kateri so izgubili za kar 31 točk (61:92).

Nekdanja rivala v zlatih časih Evrolige sta bila izenačena le v prvih desetih minutah (16:19), nato pa so vajeti igre v svoje roke vzeli Bolonjčani in se po zaslugi čedalje bolj učinkovitega napada in preštevilnih zapravljenih žogah gostiteljev začeli vse bolj oddaljevati.

Gostje so tako že pred koncem druge četrtine dosegli 46 točk in na glavni odmor odšli z naskokom 19 točk (27:46), po nadaljnjem obstreljevanju v drugem polčasu in novi meri 46 točk pa svoje številne navijače v areni Stožice razveselili z veliko zmago.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN BOLOGNO

Pri Bologni je kar pet igralcev prispevalo 10 ali več točk, najbolj učinkovit pa je bil Italijan ganskih korenin David Cournooh, ki je vpisal 14 točk, 3 skoke ter 1 podajo in pridobljeno žogo, na strani Olimpije pa se je do dvomestnega števila točk dokopal le Jan Špan, ki je tekmo končal pri 18 točkah ter 1 skoku, podaji in pridobljeni žogi.

»Nismo pokazali želje po igri in agresije, hkrati pa je v naši igri manjkala čvrstina. Virtus Bologna je zelo dobra ekipa, a proti Italijanom ne moreš igrati brez želje. Nismo si zaslužili ničesar drugega kot poraz,« je bil po tekmi razočaran trener Olimpije Zoran Martić.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija

Dodaj odgovor