You are currently viewing Jadranska liga v pričakovanju prvega slovenskega obračuna

Jadranska liga v pričakovanju prvega slovenskega obračuna

V drugi diviziji regionalne lige ABA bo danes na sporedu prvih pet tekem 5. kola, v katerem se bosta med seboj prvič udarila dva slovenska predstavnika.

Na slovenskem derbiju bodo novo zmago naskakovali košarkarji Sixta Primorske in Helios Sunsov, ki se bodo od 20. ure dalje merili v koprski areni Bonifika.

V preteklih štirih krogih so vodilni Koprčani pobrali vse štiri zmage, trenutno osmouvrščeni Domžalčani pa so slavili le doma proti srbskem Vršcu.

V 2. ligi ABA je najkoristnejši igralec Primorske hrvaški krilni center Marko Jagodić Kuridža, ki na tekmo povprečno dosega 15,8 točke, 10,3 skoka, 2,3 podaje, 1,5 pridobljene žoge in 1,3 blokade, najbolj učinkovit igralec Heliosa pa je branilec Miha Fon, ki beleži 11,8 točke, 4 podaje ter 1,5 skoka in pridobljene žoge.

»Helios Suns je spoštovanja vredna ekipa, ki premore dobre igralce. Zagotovo nas čaka zahteven preizkus. Če ga bomo želeli dobiti, bomo morali biti povsem osredotočeni, v igri pa pokazati kar največ energije. Obenem pozivam vse navijače, da nam pomagajo na poti do našega cilja,« je pred nocojšnjim dvobojem povedal trener Sixta Primorske Jurica Golemac, strateg Helios Sunsov Jovan Beader pa je dejal:

»Naša želja je, da tudi na gostovanju pri Primorski pokažemo podobno mero želje in dokazovanja kot na zadnjih dveh tekmah. Vsekakor pa Primorska velja za favorita, tako da ne bomo pod velikim pritiskom in lahko naši mladi fantje odigrajo neobremenjeno.«

Drevi bo pred izziv postavljena tudi preostala slovenska udeleženka tekmovanja, šestouvrščena Rogaška, ki se mudi v Beogradu, kjer bo od 19. ure dalje gostovala pri srbskem Dynamicu.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Sorodni prispevkI: Rogaška in Primorska strli Srbe

Dodaj odgovor