You are currently viewing Deseti trojni dvojček Dončića premalo za novo zmago Dallasa

Deseti trojni dvojček Dončića premalo za novo zmago Dallasa

Ekipa Dallas Mavericks je mesec november začela s porazom, saj je sinoči prvič v sezoni morala priznati premoč prerojenim Los Angeles Lakersom, ki so z zmago skočili na sam vrh zahodne konference.

Telički so v Dallasu po podaljšku izgubili s 110:119 in sedaj na lestvici zahodne konference zasedajo osmo mesto. Svojim navijačem pa se bodo lahko oddolžili že jutri, ko bodo v največjem slovenskem izseljenskem mestu Clevelandu gostovali pri Konjenikih.

Težko pričakovani obračun med Luko Dončićem in LeBronom Jamesom je postregel s pravim spektaklom. V prvem polčasu so z razigranim Dončićem (13 točk) prevladovali gostitelji (58:48), v drugem pa gostje (45:55) z razpoloženim Jamesom (16 točk), zato ne čudi, da smo zmagovalca dočakali šele po dodatnih petih minutah igre, ki jih je s trojko ob zvoku sirene priskrbel nekdanji igralec Olimpije Danny Green.

Z njo so Jezerniki dobili silovit zalet, ki mu gostitelji v podaljšku niso bili kos. To je bilo razvidno tudi na parketu, kjer so gostje dosegli še 16, njihovi tekmeci pa samo še 7 točk. V dodatku sta blestela predvsem James in Anthony Davis, ki sta skupaj prispevala kar 15 točk.

STATISTIKA TEKME MED MAVERICKSI IN LAKERSI

LeBron James je igro zapustil s kar 39 točkami, 16 podajami in 12 skoki, trojni dvojček pa ni ušel niti Luki Dončiću, ki ga je v 38 minutah igre sestavil iz 31 točk (7/8 za eno, 6/14 za dve in 4/9 za tri), 15 podaj in 13 skokov.

To je bil že Lukov 10. trojni dvojček v NBA karieri, v letošnji sezoni pa že njegov drugi. Prvega je osvojil 25. oktobra proti New Orleans Pelicansom, proti katerim je v gosteh dosegel 25 točk, 10 skokov in 10 podaj.

Jan Kropf

foto: NBA.com

Sorodni prispevki: Naša zlata fanta na uvodu sezone v odlični formi

Dodaj odgovor