You are currently viewing Olimpija po več kot mesecu dni znova do zmage v ligi ABA

Olimpija po več kot mesecu dni znova do zmage v ligi ABA

Moštvo Petrola Olimpije je v regionalni ligi ABA doseglo prvo zmago po 14. oktobru. V 9. kolu je v areni Stožice gostilo srbski FMP in ga v dramatični končnici ugnalo z 88:86.

Med tistimi, ki so se najbolj razveselili slavja nad dvakratnimi prvaki lige, je bil tudi srbski trener Aleksandar Nikitović, saj je bil to njegov prvi uspeh na klopi Ljubljančanov.

Obračun so bolje začeli Beograjčani, ki so tudi po zaslugi slovenskega reprezentanta Matica Rebca že v 3. minuti povedli za 7 točk (7:0), potem pa zadržali prednost in prvo četrtino dobili z 21:16.

V drugi četrtini smo spremljali bolj izenačeno igro, po 7 zaporednih točkah gostiteljev (Roko Badžim 6, Luka Šamanić 1) pa sta ekipi na glavni odmor odšli pri poravnanem izidu 33:33.

Zmaji so do prvega vodstva na tekmi prišli v 22. minuti, ko je Aleksandar Lazić zadel za 36:33, po njegovi trojki pa so koš dosegli še Jusuf Sanon, Mirza Begić in Dražen Bubnić ter svojo prednost že minuto kasneje povečali na 9 točk (42:33). Gostom to ni spodrezalo krila. Brez razmisleka so se podali v nov napad, v preostalih 7 minutah dodali še kar 22 točk (Stefan Pot 8, Rebec 7, Duop Reath in Marko Jeremić 3, Dragan Apić 1) in pred odločilnimi 10 minutami rezultat izenačili na 55:55.

Zmagovalca tekme smo tako dobili šele v četrti četrtini, natančneje v zadnjih 10 sekundah. Blaž Mesiček in Badžim sta s tremi prostimi meti razliko povečala na 4 točke (88:84), v poslednjih 7 sekundah pa so nervozni panterji zaostanek uspeli le razpoloviti.

STATISTIKA TEKME MED OLIMPIJO IN FMP-JEM

Pri Olimpiji sta si naziv najkoristnejšega igralca razdelila Miha Lapornik (17 točk, 4 skoki, 2 podaji in 1 ukr. žoga) in Blaž Mesiček (19 točk, 2 skoka in 1 podaja), pri FMP-ju pa se je za najbolj učinkovitega igralca izkazal Dragan Apić (21 točk, 5 skokov ter 2 podaji in ukr. žogi). Matic Rebec je v 34 minutah igre zabeležil 16 točk, 7 podaj, 3 pridobljene žoge in 2 skoka.

»Za nas je bila zmaga nad FMP-jem resnično zelo pomembna. Ob manjku dveh organizatorjev igre smo morali na tekmi nastopiti s košarkarji, ki pred dvobojem z Beograjčani niso imeli pretirano velike vloge in minutaže. Igralci so bili vseskozi osredotočeni, kar je rezultat dobre priprave na tekmo. Z igro v obrambi smo želeli utruditi košarkarje FMP-ja, priložnost za igro pa so že v prvem polčasu dobili vsi naši košarkarji. Fantje se niso predali vse do konca, bili so bolj osredotočeni kot naši tekmeci in to je na koncu nagnilo tehtnico v našo korist,« je po svoji prvi zmagi na klopi Olimpije povedal trener Aleksandar Nikitović.

Jan Kropf

foto: Petrol Olimpija/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki: Novi trener Olimpije debitiral s porazom

Dodaj odgovor