You are currently viewing Reprezentanca na priprave s tremi spremembami

Reprezentanca na priprave s tremi spremembami

Selektor Radovan Trifunović je na petkovi novinarski konferenci predstavil seznam reprezentančnih kandidatov za 5. cikel kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2019, danes pa bo priprave začel s tremi spremembami.

Sestava moške reprezentance je namreč med vikendom doživela kar nekaj sprememb. Zaradi poškodbe stegenske mišice bo reprezentančno akcijo izpustil Jan Špan, udeležbo v izbrani vrsti pa je po pogovoru z vodstvom Petrola Olimpije odpovedal tudi njegov soigralec Miha Lapornik.

Namesto njega je selektor Trifunović iz širšega seznama vpoklical mladega košarkarja Krke Miho Škedlja, v nedeljo pa naknadno vpoklical še novega-starega igralca Helios Sunsov Blaža Mahkovica.

Preberite si še: Oslabljeni evropski prvaki upajo na čudež

Mahkovic je v zadnjem reprezentančnem obdobju stalni član reprezentance. V slovenskem dresu je zbral štiri uradne nastope in dosegel 27 točk, od tega 5 točk na uradnih tekmah.

Izbrana vrsta Slovenije se bo danes zbrala v Ljubljani in kmalu po 12. uri odpotovala v Čatež, vse tri treninge pred sredinim odhodom v Ukrajino pa bo opravila v Brežicah.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Dodaj odgovor