You are currently viewing Luka Dončić postal ambasador Slovenije

Luka Dončić postal ambasador Slovenije

Partnerstvo Slovenije s košarkarskim klubom Dallas Mavericks je Slovenska turistična organizacija (STO) nadgradila s pogodbo z Luko Dončićem, ki bo odslej tudi ambasador slovenskega turizma.

Cilji partnerstva so krepitev in povečanje prepoznavnosti Slovenije in nacionalne znamke I Feel Slovenia ter predstavitev države, njene edinstvenosti, nišnosti, gospodarskih, naložbenih in turističnih priložnosti.

Gre za izjemno priložnost za promocijo Slovenije na področju turizma in gospodarstva. Sodelovanje bo obsegalo promocijo Slovenije na 20 domačih tekmah Dallas Mavericksov. Na desetih tekmah v tej in desetih v naslednji sezoni.

Ter poslovno konferenco Texas Feel Slovenia, 12. marca po tekmi med Dallas Mavericksi in Denver Nuggetsi Vlatka Čančarja, ki bo obarvana povsem slovensko oziroma bo imela tematski naslov I Feel Slovenia Night.

Poslovni konferenci bo sledila še turistična delavnica, na kateri se bo poslovnim partnerjem, organizatorjem turističnih potovanj in medijem predstavilo 15 slovenskih in 40 ameriških podjetij.

Slovenija se bo predstavila tudi v uradni publikaciji lige NBA, ki bo sredi naslednjega meseca izšla ob vikendu vseh njenih zvezd, kjer se pričakuje, da bo prav Dončić eden od glavnih zvezdnikov.

Jan Kropf

foto: Slovenia.info

Dodaj odgovor