You are currently viewing V ligi NBA kmalu novi Slovenec?

V ligi NBA kmalu novi Slovenec?

Kaj lahko se zgodi, da bomo v severnoameriški ligi NBA v naslednjih sezonah znova spremljali najmanj četvero slovenskih košarkarjev, saj na vrata najmočnejše košarkarske lige na svetu trka že naš novi rojak.

Goranu Dragiću, Luki Dončiću in Vlatku Čančarju se utegne kmalu pridružiti Martin Krampelj, 25-letni in 206 cm visoki (krilni) center, ki po včerajšnji prekinitvi pogodbe s poljskim prvoligašem GTK Gliwice namerava kariero nadaljevati v razvojni ligi NBA oziroma tako imenovani G ligi.

Grosupeljčan ima s košarko v Združenih državah Amerike že kar nekaj izkušenj, saj se je med leti 2015 in 2019 šolal na Univerzi Creighton, ki jo je vsa leta zastopal v prvi diviziji študentske lige NCAA, v kateri je v svoji zadnji sezoni v povprečno 25 minutah na srečanje dosegal 13,5 točke, 6,9 skoka in 1,1 pridobljene žoge.

Po neizboru na lanskem naboru lige NBA se je Martin vrnil v Slovenijo in pred začetkom prejšnje sezone podpisal pogodbo s Cedevito Olimpijo, kjer pa ni dobil prave priložnosti. Še pred iztekom leta se je zato kot posojeni igralec preselil k Andorri in zanjo na 7 preizkušnjah v elitni španski ligi v povprečno 7 minutah beležil 1,9 točke in 1 skok.

Sedem tekem je Krampelj doslej odigral tudi v letošnji sezoni in v poljskem državnem prvenstvu, kjer je bil v prvem krogu uvrščen celo v najboljšo peterko kola, v povprečno 19 minutah zbiral po 10 točk, 6,1 skoka, 1,9 pridobljene žoge in 1,4 podaje.

Jan Kropf

foto: GTK Gliwice

Dodaj odgovor