You are currently viewing Dragić izenačil serijo s Čančarjem

Dragić izenačil serijo s Čančarjem

Po moštvu Luke Dončića sta se na parket lige NBA sinoči vrnili tudi ekipi Gorana Dragića in Vlatka Čančarja, ki sta se na svoji prvi tekmi v Orlandu pomerili kar med seboj. Zmago je slavil Miami Heat, ki je Denver Nuggetse presenetljivo porazil za velikih 20 točk (125:105).

Sorodni prispevki: TROJNI DVOJČEK DONČIĆA PREMALO ZA ZMAGO V PODALJŠKU

Kljub visoki končni razliki se je Vročica za zmago morala boriti vse do začetka zadnje četrtine. V prvem polčasu sta bili moštvi namreč povsem izenačeni, minimalno prednost pred nadaljevanjem pa si je uspelo zagotoviti Koloradčanom, ki so po 11. točki Jeramija Granta po 24 minutah igre vodili s 57:56.

Floridčane je zaostanek tako motiviral, da so udarec vrnili že v tretji četrtini, v kateri so s 25 točkami tria Jimmy ButlerJae CrowderEdrice Femi Adebayo prevzeli vodstvo, z dodatnimi 13 točkami trojca Goran DragićKendrick NunnDuncan Robinson pa pred zadnjimi 12 minutami pobegnili na razliko 15 točk (94:79).

Trikratni prvaki lige NBA so odpor tekmecev dokončno zlomili na uvodu četrte četrtine, ko so Butler, Dragić in Kelly Olynyk s skupnimi 9 točkami naskok povečali že na 20 točk (103:83), v preostalih 9 minutah pa dosegli še 22 točk in po zadnjem sodnikovem žvižgu zmagali z rezultatom 125:105 in se s tem nasprotnikom oddolžili za lanski poraz v Denverju (109:89).

STATISTIKA TEKME MED MIAMIJEM IN DENVERJEM

Pri Miamiju so se med strelce vpisali vsi igralci, ki so v igri preživeli vsaj dve minuti in pol, največ točk pa so prispevali Butler (22), Adebayo (22) in Olynyk (20), pri Denverju pa so bili strelsko najbolj razpoloženi Grant (19), Srb Nikola Jokić (19) in Monte Morris (13).

Goran Dragić je za zmago v dobrih 23 minutah igre pristavil 13 točk (9/10 za eno, 2/4 za dve in 0/3 za tri), 5 podaj, 2 skoka in pridobljeni žogi ter 1 blokado, Vlatko Čančar pa tokrat ni bil v postavi Denverja.

Jan Kropf

foto: Miami Heat

Dodaj odgovor