You are currently viewing Dallas bolj zabolela poškodba kot poraz

Dallas bolj zabolela poškodba kot poraz

Zmagoviti niz Dallas Mavericksov je po štirih zaporednih zmagah končan. Sanje po tretji ponovitvi petega uspeha zapovrstjo so jim razblinili Los Angeles Clippersi, ki so jih v American Airlines Centru ugnali z rezultatom 107:110.

Večer je bolj kot poraz gostiteljev zaznamovala huda poškodba njihovega (krilnega) centra Dwighta Powella, ki si je tri minute pred koncem prve četrtine pri prodoru pod koš nesrečno strgal ahilovo tetivo in s tem že zaključil letošnjo sezono.

STATISTIKA TEKME MED MAVERICKSI IN CLIPPERSI

V času poškodbe Powella so Telički zaostajali s 16:17, po zgrešenem poskusu Luke Dončića (v prvih dveh četrtinah do 12 točk in 4 podaj) pa na glavni odmor odšli s še zmeraj ulovljivim zaostankom 11 točk (49:60).

Košarkarji Dallasa so po vrnitvi na parket zaigrali precej bolje. V tretji četrtini so razliko znižali na vsega 3 točke (78:82), dobrih pet minut pred koncem tekme pa z dvema uspešnima prostima metoma Dončića prvič po drugi četrtini povedli z 92:90.

Odločitev o zmagovalcu je zato padla šele v zadnjih 24 sekundah, mož odločitve pa je postal prvi zvezdnik Clippersov Kawhi Leonard, ki je 6 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom izsilil osebno napako svežega povratnika Kristapsa Porzingisa in rutinirano zadel oba prosta meta.

Leonard in Dončić sta strelski obračun končala pri 36 točkah in z osvojenim dvojnim dvojčkom. Kawhi ga je osvojil z 11, Luka, ki mu je do trojnega dvojčka zmanjkala samo še ena podaja, pa z 10 skoki. Zlati slovenski fant je v 35 minutah igre zbral še 2 blokadi.

Jan Kropf

foto: YouTube.com

Sorodni prispevki: Dončić rekordno, Dragić izenačen s Čančarjem

Dodaj odgovor