You are currently viewing Prvaki in polfinalisti 2. SKL naprej s povratnikoma

Prvaki in polfinalisti 2. SKL naprej s povratnikoma

Terme Olimia Podčetrtek in Mesarija Prunk Sežana bosta v prihajajoči sezoni znova nastopala v različnih tekmovanjih Košarkarske zveze Slovenije, pred njenim začetkom pa sta oba posegla po uslugah njunega starega znanca.

Podčetrtčani bodo po dveh sezonah zopet tekmovali v ligi Nova KBM, kjer bodo vnovič računali tudi na pomoč branilca Žige Šviglja, Sežanci pa ostajajo v drugi slovenski košarkarski ligi, ki jo bodo skušali pokoriti tudi z izkušnjami branilca Jake Zagorca.

22-letni Žiga v Podčetrtku igra že vse od leta 2013, 29-letni Jaka pa je za Sežano nastopal že v sezoni 2015/16.

Švigelj je v lanski sezoni 2. SKL v povprečno 20 minutah dosegal 9,2 točki, 4,4 skoka, 1,2 podaji in 1,1 pridobljene žoge, Zagorc pa je prejšnjo sezono počival, leto predtem pa branil barve nemškega drugoligaškega kluba Wiha Panthers Schwenningen, pri katerem je v povprečno 25 minutah na srečanje beležil 8 točk, 4,2 podaji, 3,5 skoka in 1,4 pridobljene žoge.

Za termalce bodo naslednjo sezono tekmovali tudi Anže Cerkovnik, Dejan Milašinović, Nejc Strnad, Gašper Sevšek ter novinci James Crockett, Žan Kosič in Charles Thomas, mesarji pa so zaenkrat razkrili samo še podaljšanji sodelovanja z glavnim trenerjem Teddyjem Delačem in 21-letnim branilcem Nikom Kučejem.

Jan Kropf

foto: KK Podčetrtek; KK Sežana

Sorodni prispevki: V Podčetrtku pripravljeni na boj za preživetje

Dodaj odgovor