You are currently viewing V Podčetrtku pripravljeni na boj za preživetje

V Podčetrtku pripravljeni na boj za preživetje

Košarkarji Term Olimia Podčetrtka so si z ubranitvijo naslova prvaka druge slovenske košarkarske lige letos priigrali več kot zasluženo vrnitev v ligo Nova KBM, v kateri želijo sedaj narediti še korak naprej.

Na Sotelskem za začetek ciljajo na obstanek med prvoligaško konkurenco, temu primerno pa sestavljajo tudi svojo člansko ekipo, ki je danes uradno dobila prve tri okrepitve.

V kraj pod gradom Četrtek prihajajo 26-letni in 188 cm visoki organizator igre Žan Kosič ter Američana, 26-letni in 191 cm visoki branilec James Crockett ter 21-letni in 203 cm visoki krilni igralec Charles Thomas.

Jamesa nekateri košarkarski navdušenci že poznate, saj je bil v sezoni 2015/16 za kratek čas Žanov soigralec pri Hopsih s Polzele (4 tekme v 1. SKL s povprečjem 21 točk, 3,3 skoka in 2,3 podaje), Charles pa se bo z evropsko košarko spoznaval prvič, saj je doslej tekmoval le v svoji matični državi.

Zadnja štiri leta je zastopal univerzo Wisconsin, pri kateri je v prejšnji sezoni prve divizije študentske lige NCAA ob zgolj 5 minutah na srečanje beležil 1,6 točke in 1,3 skoka. Kosič je v ligi Nova KBM v povprečno 18 minutah dosegal 7,2 točki, 1,9 podaje in 1,4 skoka.

V Podčetrtku so danes pogodbe tudi podaljševali. V klubu ostajajo glavni trener Davor Brečko, organizator igre Dejan Milašinović, branilec Nejc Strnad, krilo Gašper Sevšek in center Anže Cerkovnik.

V preteklem tekmovalnem letu se je še posebej izkazal Cerkovnik, ki je bil s povprečjem 30 minut, 17,6 točke, 11,1 skoka, 2,3 podaje, 1,3 blokade in 1 pridobljeno žogo prvi strelec, skakalec, bloker in za povrh še najkoristnejši igralec termalcev.

Jan Kropf

Dodaj odgovor