You are currently viewing Nekdanji državni prvaki iščejo slovenskega trenerja

Nekdanji državni prvaki iščejo slovenskega trenerja

Košarkarski klub Šentjur je za letošnjo sezono lige Nova KBM sestavil spoštovanja vredno ekipo, a tega ni uspel unovčiti tako dobro, kot si je želel. Na 27 tekmah je vknjižil 11 zmag in 16 porazov, kar je zadoščalo le za obstanek med prvoligaši, sedaj pa že nestrpno pogleduje proti poletni tržnici.

»Glede na rezultat, lahko rečemo, da je bila to zelo borova sezona. Pričakovanja so bila dosti večja. Sploh zato, ker smo od lani ohranili kar nekaj igralcev in tudi trenerja. Osnovna napaka je bila pri selekcioniranju ekipe za letošnje leto. Pri izboru igralcev je imel glavno besedo trener. Kar smo dobili, smo potem poskusili spraviti v homogeno ekipo, kar pa nam ni uspelo. Po vseh statističnih indeksnih smo imeli najboljše igralce, a bili najslabša ekipa. To pomeni, da smo imeli igro usmerjeno na enega igralca, ostali pa so bili bolj asistenti. To ne prinaša rezultata,« je sezono Šentjurja za TV Celje kritično ocenil njegov predsednik Dušan Debenak.

Slednji je ob tem povedal tudi, da je Hrvat Jakša Vulić že nekdanji trener članske ekipe in da si za njegovega naslednika uprava državnega prvaka iz leta 2015 želi slovenskega stratega.

V košarkarskih krogih se zaenkrat omenjata predvsem Saša Dončić in Rade Mijanović, velika želja navijačev pa je tudi bivši kapetan Šentjurja in novopečeni trener Dragiša Drobnjak, ki je novo športno pot začel pri Olimpiji.

Jan Kropf

foto: KK Šentjur

Sorodni prispevki:

V polfinalu prosto samo še eno mesto
Znani vsi četrtfinalni pari

Dodaj odgovor