You are currently viewing Prvi večni derbi gladko dobili državni podprvaki

Prvi večni derbi gladko dobili državni podprvaki

S ponovitvijo finala med Krko in Petrolom Olimpijo se je sinoči odprla nova sezona lige Nova KBM, prvo zmago v letošnjem tekmovalnem letu pa so vknjižili Novomeščani, ki so branilce naslova prvaka odpravili s kar 22 točkami razlike (91:69).

Državni podprvaki so pobudo prevzeli že na uvodu obračuna in po prvih točkah Jureta Lalića in Luke Lapornika povedli s 5:0, nato pa so se prebudili tudi Ljubljančani in z delnim izidom 12:5 (Jan Špan in Miha Lapornik 6) poskrbeli za izenačeno nadaljevanje. Ob izteku 7. minute so gostitelji s trojko Tima Osolnika znova prevzeli vodstvo, prvo četrtino pa po košu Žige Fifolta dobili s 26:20.

Drugo četrtino so bolje začeli gostje in s tretjo točko Jusufa Sanona zaostanek znižali na -4, potem pa se je na drugi strani igrišča razigral Paolo Marinelli in s kar 11 doseženimi točkami poskrbel, da je Krka ostala v prednosti tudi po koncu prvega polčasa (47:40).

23-letni hrvaški organizator igre je bil vlečni konj Dolenjcev tudi v tretji četrtini, v kateri so se slednji povsem razleteli po parketu, med 22. in 27. minuto dali kar 21, prejeli pa le 3 točke in si pred četrto četrtino priigrali velikih 21 točk naskoka (73:52).

V zadnjih desetih minutah varovancem Zorana Martića ni uspelo ublažiti poraza, pri izbrancih Simona Petrova pa je spet postal vroč tudi Lapornik in s kar 10 točkami v zadnjih treh minutah igre ohranil visoko razliko vse do konca tekme.

STATISTIKA TEKME MED KRKO IN OLIMPIJO

Luka Lapornik je srečanje končal pri 24 točkah, 6 podajah, 4 skokih in 2 pridobljenih žogah, s tem izkupičkom pa postal najboljši strelec in najkoristnejši igralec Krke. Pri Olimpiji je bil najbolj učinkovit Miha Lapornik, ki je zbral 14 točk in 2 skoka.

Preostale štiri tekme 1. kola lige Nova KBM se bodo odigrale v soboto ob 19. uri, ko se bodo med seboj pomerili Helios Sunsi in Ilirija, Hopsi in Zlatorog, Šentjur in Rogaška ter Sixt Primorska in Šenčur Gorenjska gradbena družba.

Jan Kropf

foto: KZS/Aleš Fevžer

Sorodni prispevki: Za uvod v državno prvenstvo kar repriza finala

Dodaj odgovor