You are currently viewing Tretjeligaš pred izločitvijo novega drugoligaša

Tretjeligaš pred izločitvijo novega drugoligaša

Košarkarski klub Litija v pokalu Spar še naprej ruši vse pred seboj. Po izločitvi mariborskega Branika in Hrastnika so se na njegovi tapeti znašle še Brinox Medvode, ki so si pred povratno tekmo priigrale velikih 19 točk zaostanka.

Tretjeligaš iz Litije je namreč drugoligaša iz Medvod v 5. krogu doma porazil s kar 83:64, zato bodo Medvoščani naslednjo sredo postavljeni pred precej težko nalogo.

Litijani, ki jih vodi trener Džemo Ibiši, so si prvo večjo prednost priigrali že v uvodni četrtini, ki so jo dobili s kar 26:12, do zmage pa se dokončno dokopali v tretjem delu igre, ko so prednost povečali še na 24 točk (68:44).

Statistika tekme žal ni na voljo, so pa zato znani ostali dosedanji zmagovalci 5. kroga.

Novo pokalno zmago so slavili tudi Helios Sunsi, Mesarija Prunk Sežana, Šentjur, Terme Olimia Podčetrtek in Plama-pur, ki so bili boljši od Žoltastih Trotov (76:87), LTH Castingsa (57:80), Celja (60:82), Ljubljane (100:73) in Portoroža (92:37).

Preostala dva para 5. kroga predstavljajo še Ilirija in Šenčur Gorenjska gradbena družba ter Zlatorog in Hopsi. Ljubljančani in Šenčurjani se bodo med seboj prvič pomerili 15.11. v Ljubljani, Laščani in Polzelani pa se bodo prvič srečali 21.11. v Laškem.

Jan Kropf

foto: KK Litija

Sorodni prispevki:

Najbolj odločno Domžalčani, najbolj tesno Litijani
Tretjeligaša presenetila drugoligaša

Dodaj odgovor