You are currently viewing Aleksej Nikolić v Beogradu pokopal Olimpijo

Aleksej Nikolić v Beogradu pokopal Olimpijo

Ekipa Petrola Olimpije je sinoči nastopila na tekmi 2. kola regionalne lige ABA in doživela prvi poraz. V dvorani Aleksandra Nikolića je morala priznati premoč Alekseju Nikoliću in Partizanu, ki sta jo po dramatični končnici ugnala z 82:79.

Srbsko-slovenski dvoboj je bil skozi vseh 40 minut igre neverjetno izenačen, moštvi pa sta v odločilno četrto četrtino posledično vstopili pri poravnanem izidu 56:56.

Zadnjo periodo rednega dela tekme so bolje začeli Beograjčani, ki so v vnovično vodstvo prešli s 4 zaporednimi točkami (60:56), potem pa vodstvo v 34. minuti povečali še na +7 (65:58). Ljubljančani so odgovorili z delnim nizom 7:0 (Jan Špan 3, Blaž Mesiček in Marvin Jones 2) ter tri minute in pol pred koncem izenačili na 65:65, nato pa je sledila razburljiva in strelsko navdahnjena končnica.

V njej je razlika med ekipama še 13 sekund pred iztekom časa znašala vsega 2 točki (80:78), v zadnjih trenutkih tekme pa so gostitelji zaklenili raketo ter z izsiljeno osebno napako in zadetima prostima metoma Alekseja Nikolića razblinili še zadnje Olimpijine upe po zmagi.

STATISTIKA TEKME MED PARTIZANOM IN OLIMPIJO

Slovenski reprezentant je obračun končal pri 6 točkah, v 24 minutah igre pa dosegel še 3 izsiljene osebne napake, 2 skoka in 1 podajo.

Najkoristnejši igralec Partizana je bil Rade Zagorac, ki je zbral 26 točk, 3 skoke in pridobljene žoge ter 2 podaji, najbolj učinkovit igralec Olimpije pa je bil Jan Špan, ki se je ustavil pri 24 točkah, 6 skokih, 3 podajah in 1 pridobljeni žogi.

Preostala slovenska predstavnica v elitni ligi ABA, Krka, bo srečanje 2. kola odigrala nocoj ob 21. uri, ko bo v Novem mestu gostila črnogorski Mornar.

Jan Kropf

foto: KK Partizan

Sorodni prispevki: Državni in pokalni prvaki v ligo ABA vstopili s prepričljivo zmago

Dodaj odgovor